Klikk her for styresaksarbeid i ØHIL langrenn

Nyttig å vite for medlemmer i ØHIL Langrenn

GJ2003

Medlemskap/aktivitetsavgift

Langrennstyret
Sportslig utvalg
Bli med på renn og samling!
Hva forventes av foreldre/foresatte
Ansvar/roller
Utstyr og smøring
Skilisens
Baner og anlegg

 

Medlemskap

Alle nye i årgangen 2016 skal melde seg inn via Spond club. Klikk deg inn her.

Alle i årgangen 2017 skal melde seg inn via Spond club. Klikk deg inn her.

Alle øvrige årganger melder seg inn via minidrett.no. Klikk deg inn her for veiledning. 

Se her for mer informasjon om medlemskap i ØHIL. Her er det også skjema for endring av kontaktinformasjon og utmelding.

Klikk her for informasjon om sesongstart 2022/2023 for de ulike årgangene.

Aktivitetsavgift for sesongen 2023/2024

2015 og eldrekr 2.150
2016 og 2017kr 1.200

Treningstider og endringer:

Informasjon om treningssteder vil bli lagt ut på Spond for den gruppen barnet ditt tilhører hver treningsdag før kl 14. Det er ikke alltid like lett å styre treningssted på grunn av snøforhold og derfor oppdateres dette på Spond til hver trening. Om treninger blir avlyst pga kulde kommer info om dette også i Spond.

Se årshjulet her for oversikt over interne arrangementer og de mest aktuelle skirenn for alle årganger i ØHIL Langrenn. For oversikt over alle renn se terminlisten til Skiforbundet. 

Årgangene oppfordres til å gå renn og gjerne samles i forbindelse med dette (innenfor smittevernsreglene så lenge det er restriksjoner vedr. Covid-19). For de ivrigste i de eldste årgangene lages en egen liste som distribueres på årgangenes Facebooksider.

 Terminliste

For renn: Skiforbundet terminliste

Langrennstyret

Klikk her for styresaksarbeid i ØHIL Langrenn

Hovedmail-adresseØHIL langrenn
LederEilert Lund92256333
Økonomi, kommunikasjon, webFrode Semb46429997
Sportslig ansvarligHåvard Slinde90088740
Representant i idrettsutvalgetKarine Sveen-Østensen90072293

Sportslig utvalg

Leder og oppfølging 2014 og 2017Håvard Slinde90088740
Samlinger, sosiale aktiviteter, oppfølging 2009Bjørn Egil Grimsrud91375214
Ansvar ungdomstrenere for 2013-2008, oppfølging 2011Peggy Elise Wettergreen46429241
Oppfølging 2012Frode Semb46429997
Oppfølging 2013Carl Bonnevie Harbitz92239636
Ansvar ungdomstrenere for 2017-2014Celine Elton99728078
Oppfølging 2015Sveinung Johansen99469576
Oppfølging 2016Karine Sveen-Østensen90072293
Oppfølging 2017Vidar Thorstensen93267270
Ansvar ivriggruppaMorten Wettergreen95943568
Naborunden

 

Bli med på renn og samlinger!

Både Naborunden og klubbens to renn (Hoslerennet og Klubbmesterskapet) er renn barna har stor glede av å være med på og som er tilrettelagt for de yngste barna. Her er det ikke fokus på tid, men heller på gleden over å gå på ski. Naborunden går over tre mandager og er i stedet for treningen disse dagene – det er stor stas å få konkurrere litt så lenge det er uten fokus på resultatene! De aller fleste barna er med på dette.

Klubbens samlinger er en stor begivenhet for hele familien. Barna får en uforglemmelig opplevelse med skitrening, gøy på kvelden og felles måltider. Foreldrene tilbys skikurs tilpasset alle nivåer og yngre søsken kan være med på skileik organisert av oss. Det gir en stor fellesskaps opplevelse å være på en slik leir sammen og det gir minner for livet.

Hva forventes av foreldre/foresatte

ØHIL Langrenn er foreldredrevet, som all annen virksomhet i ØHIL, og dermed basert på aktivt, frivillig engasjement fra de voksne. Vi forventer at du som foresatt:

  • Sørger for at barna har egnet, tilpasset utstyr, herunder riktig lengde på ski/staver, skistøvler som passer osv.
  • Sørger for at barna stiller på trening med smurte ski for dagens føre iført egnet, varmt tøy, slik at de ikke fryser på hender og føtter, og med drikke.
  • Skal det trenes klassisk, skal skiene være smurt med festesmøring.
  • Er det skøytetrening, forventes det at festesmøringen er fjernet og skiene gjerne påført glidesmøring. Da får barna bedre utbytte av treningen.
  • Bistår med kjøring til/fra trening. I snøfattige perioder må vi kjøre et stykke for å finne skiføre. Avtal gjerne foreldre i mellom.
  • Bidrar i klubbens ulike aktiviteter på en eller annen måte, med trening, arrangementer eller andre støttefunksjoner. Særlig treningen for de yngste utøverne krever ekstra innsats fra foreldre.

Ansvar/roller:

Hjelpetrener/Trenerkontakt:
Får Skiforbundets kurs «Treningsleder langrenn» (gratis) for å kunne bidra under treningsøktene.
Alle grupper må ha en Trenerkontakt, som er bindeleddet mellom trener, hjelpetrenere og årgangskontakt. Trenerkontakten skal i tillegg utarbeide sesongplan i samarbeid med trenere og SU (sportslig utvalg).
 
 
Årgangskontakt (oppmann):
Ansvar for å sende informasjon per e-post til foreldre med informasjon fra styret/sportslig utvalg. Informere om trening og annet i Spond. Bidra til eventuelle sosiale aktiviteter.
 
 
Rundingsbøye:
Bidra på treningene, hjelpe barna, være rundingsbøyer når det er skitrening.

Langrenn er en flott idrett å drive sammen med barna sine! På treningssamlinger som arrangeres på Bardøla, vil vi tilby teknikkurs for voksne i klassisk og skøyting.

Utstyr og smøring:

I ØHIL er vi opptatte av å ikke bidra til «utstyrshysteri». Det er ikke nødvendig med det siste og dyreste utstyret for å ha det gøy i løypa! Men noe utstyr er selvsagt nødvendig.

Les mer om hva slags langrennsutstyr barna trenger.

Skilisens for utøvere over 13 år

Fra den dagen en utøver fyller 13 år må utøveren ha skilisens for å være forsikret på trening og i konkurranser. Da gjelder ikke lenger Barneidrettsforsikringen som Norges Idrettsforbund betaler. Skilisensen dekker forsikring både på treninger og skirenn. Lisensperioden går fra 1. oktober til 30. september og gjelder fra betalingsdato.

De som ikke har hatt skilisens tidligere, eller har hatt det for flere sesonger siden, må melde fra til sverre@ohil.no. Sverre ordner at betalingsinformasjonen blir lagt inn i Min idrett. Lisensen betales av den enkelte utøver i Min idrett.

Du finner mer informasjon om skilisens på Skiforbundets nettsider.

Baner og anlegg

ØHIL langrenn benytter ulike anlegg i nærområdet. Barmarkstreninger foregår i hovedsak i nærheten av klubbhuset, mens vi på vinteren benytter skianlegget på Fossum etter avtale med Fossum IF.

Ulike grupper har ulike treningstider for at det ikke skal bli for mange om plassen samtidig. Treningstidene for din gruppe finner du ved å velge «din årgang» under menypunktet «våre grupper».