HOLDT NULLEN: Klara Sporsem (bildet) og co var gode til å stenge sjappa i lørdagens kamp mot Grei. FOTO: Andreas Kristoffer Berge, kvinneidrett.no

1-0 seier i serieåpningen

Lørdag 22.mai tok vi i mot Grei på Ferd Arena Hosle, og det var herlig med tilskuere på anlegget igjen. Og herlig med 1-0 seier i første seriekamp. Kjølv er like stabil som Big Ben, og leverer nok en gang en fyldig rapport. Les hans ord her.

Endelig ny seriestart!

Det er krevende tider for alle i denne koronaperioden, men vi som er så heldige å få være en del av toppfotballen føler oss veldig privilegerte i disse dager. Vi kan klage over lang pre-season, vanskelig å time form, litt mental slitasje med mer, men vi må huske på alle de andre som ikke har fått spille kamper på lenge i fasen vi er nå.

Seriestarten i 2021 var satt opp med «nabo» Grei som motstander på Ferd Arena Hosle. Som tidligere nevnt så har troppen vist gryende form og stigende humør. Dette henger ofte sammen. Vi har følt oss klare for å spille om poeng, men det er alltid en usikkerhet og spenning knyttet til en serieåpning. Vi har også hatt et mål om å plukke noen flere 3-poengere på hjemmebane i 2021. Grei er en motstander som alltid inviterer til jevne resultatmessige kamper, men tapene mot Grei kommer sjeldnere og sjeldnere. 2021-utgaven av Grei er en talentfull gjeng med mye fotballferdighet, og vi skal ikke se bort i fra at de kommer til å plukke til seg greit med poeng denne sesongen. De er også godt forspent med rutinerte trenerkrefter som er flinke til å komme med en god plan i kampene. Vi var spente på om vi ville fremstå som en bedre utgave av oss selv i 2021.

Vi jobber med å utvikle spillet vårt slik at vi skal ha flere strenger å spille på i kampene. Vi ser en fin utvikling i laget, så det handler mye om å få fram det vi gjør på trening i kamp så ofte som mulig.

Dagen før kamp tikker det inn melding om at publikum var tillatt på stadion. Det er alltid fint å ha tilskuere som bidrar til å lage en god ramme for laget. Det var godt å se alle sammen, og det gjør at vi ønsker å vise oss fram i enda større grad.

Dagens startellever var klar for kamp. Kampplanen var spikret og i stor grad forstått. Vi går offensivt til verks, og allerede etter 25 sekunder får vi en stor mulighet. Vi har god kontroll på kampen, men er muligens litt preget av serieåpningsnerver. Det lugger litt i flere situasjoner, men vi klarer allikevel å produsere sjanser. 1-0 målet kommer etter en god gjenvinning, der vi i neste bølge får slått et godt innlegg, avsluttet og skåret på retur. Andrea Anderdal åpner lagets og egen skåringskonto. Utover i kampen er Grei «skumle» på kontringer, mens vi maler på for å punktere kampen. Vi skaper fortsatt sjanser og det burde endt med mer enn 1-0. Vi teller et tosifret antall sjanser som kunne vært omsatt i mål. En god Grei-keeper må ta sin del av æren for at vi ikke fikk flere mål.

Mye bra å bygge videre på i denne kampen. Vi ser at vi har tatt noen steg i riktig retning. Vi slipper til få målsjanser defensivt og skaper en gode sjanser i den andre enden. Vi er godt trent og har god bredde i troppen. Vi gleder oss til fortsettelsen. Vi kan nevne at Mina S. Bergersen debuterte i 1.divisjon.

Kjølv

Se artikkel fra Budstikka (pluss-sak).