2017 – et fantastisk år for Hoslebanen!

Tusen takk for all entusiasme, engasjement, diskusjoner, meninger, frivillige timer, taler, presentasjoner, møter og ikke minst gaver og innsamlede midler som dere alle sammen har bidratt med. Fra hele prosjektgruppen ønsker vi alle i ØHIL land en god jul og et godt nytt år.

Året 2017 nærmer seg slutten kan vi se tilbake på et fantastisk år for Hoslebanen. Hva er det egentlig som er så spesielt med denne banen? Siden 1966 har det vært aktivitet på banen, og i 1988 ble banen anlagt slik den er i dag. Det har i mange år vært hovedbanen til Hosle IL og bandygruppen som siden 1988 hadde navnet ØB/Hosle. Banen er sentralt plassert midt i «hjerte» av Hosle, mellom Hosle Skole, Hosle Barnehage og klubbhuset. Det gjør flaten til et svært sentralt og viktig areal for alle som bor og lever i området. Engasjementet som følger banen er derfor også meget stort. I tillegg til idrettsflate har Hoslebanen også vært aktivitetsområdet på 17 mai feiringer, parkering på korpset sitt loppemarket og tilgjengelig for løkke fotball og bandy gjennom hele året.

Hoslebanen er en bane som mange barn kan gå til, en tilgjengelig bane i nærområdet og de blir det færre av. Det er et viktig rekreasjonsområdet for mosjonister og ungdommer som ikke med i organisert aktivitet.

Med klubbhuset plassert i enden er området viktig for ØHIL. Her finnes det store muligheter til å skape en god klubbkultur, et åpent klubbhus, kioskdrift og en møteplass for nærområdet. Klubbhuset har gode fasiliteter med styrkerom, garderober, kontor, kiosk og butikk. Potensialet for hva vi kan skape sammen er enormt.

I 2017 har det vært mer aktivitet både på og rundt Hoslebanen. Isen var klar i januar og holdt seg helt til uke 10. I denne perioden spilte bandygruppen 36 kamper og hadde mange treninger på banen. Når isen smeltet startet fotballsesongen, fotballgruppen har spilt over 200 kamper og hatt mange treninger. Både baseball- og langrennsgruppen bruker banen i sine sesonger.

Den aller største begivenheten for Hoslebanen i 2017 var Hoslefestivalen. Lørdag 10. juni 2017 feiret Hosle skolekorps, Hosle skolekor og Hosle skole sine 50-årsjubileer og inviterte til festival. Denne ettermiddagen var grusbanen ved Hosle skole en fullverdig festivalarena som tok imot flere tusen publikummere fra ettermiddag til kveld. Det var mange ulike aktiviteter, salg av mat og en stor konsertscene der barna fra skole, korps og kor opptrådte. Det gjorde også noen av landets mest populære artister, bl.a Erik og Kriss, Katastrofe, RAVI og Dina fra MGPjr. Et unikt arrangement som igjen viser betydningen av dette arealet for nærmiljøet.

I tillegg til alle aktivitetene som har vært på banen har det vært jobbet iherdig med å videre utvikle banen for idrettene i ØHIL, skolene og alle i nærmiljøet. Et prosjekt for å gjøre banen om til kunstgress og kunstis har pågått i lang tid, og pågår fortsatt. 2017 ble et stort gjennombrudd i prosjektet. Klubben samlet seg bak ideen om å utvikle banen til et kunstgress og kunstisanlegg og en stor prosjektgruppe og klubbens hovedstyre har lagt ned utallige timer for å sikre en offensiv fremdrift. Resultatet ble at vi fikk samlet inn nesten 3 millioner kroner på 6 måneder og med dette fikk sendt inn en søknad til Bærum Idrettsråd om støtte til investering og drift av et slik anlegg. Dette er historiske planer som vil endre kapasiteten, utnyttelsen og klubben i all fremtid. Om vi lykkes med prosjektet får vi kanskje svaret på i 2018, men arbeidet som har vært lagt ned til nå har gitt oss en mulighet som svært få trodde på.

Tusen takk for all entusiasme, engasjement, diskusjoner, meninger, frivillige timer, taler, presentasjoner, møter og ikke minst gaver og innsamlede midler som dere alle sammen har bidratt med. Det å jobbe for fremtidens barn, idrettsglede, muligheter og være med å skape slike møteplasser er svært givende. Fra hele prosjektgruppen ønsker vi alle i ØHIL land en god jul og et godt nytt år.

Tenk om 2018 klarer å overgå alt vi opplevd i 2017! For et fantastisk år vi har i vente!