Avansement i NM

Damelaget er videre til andre runde av NM etter gårsdagens seier mot Sarpsborg 08. Hovedtrener Kjølv Eidhammer har sendt oss sammendrag:

Som tidligere nevnt er vi nå midt inne i en heftig kampuke for troppen vår. Dette er litt slitsomt, men det positive er at flere spillere får kamper i bein og hode. Det er viktig å ha flest mulig i kampform i en lang sesong. Vi reiser til Sarpsborg for å møte et hardtsatsende 2.div-lag som ønsker å bygge opp et godt damelag. Vi blir møtt av flotte folk og fine fasiliteter på Sarpsborg stadion, og i tillegg var værforholdene fine for fotball. Etter seieren mot Klepp søndag lar vi syv nye få muligheten fra start for å matche inn flere. Vi kan nevne at Tuva (f. 2007) fikk sin første 90 minutter i toppfotballen og Karianne Nyhus fikk sin debut for KEA (Kvinner Elite A, damelaget).

Kampen åpner med et spillemessig overtak. S-08 ønsker å presse oss høyt, og til en viss grad lykkes de med dette. Vi klarer ikke å å få opp ønsket balltempo i lengre perioder, men nå vi lykkes spiller vi oss til store sjanser. Vi produserer målsjanser, men er ikke skarpe nok når vi skal sette dem. Halvveis i omgangen kommer Kristin rundt på kanten og Ingrid setter 1-0 etter et godt løp i boks. Vi håpet nå at vi skulle male på videre, men vi klarer ikke å skape nok energi til at dette skjer. Vi blir litt upresise og kampen jevner seg litt ut. S-08 er skumle på overganger/kontringer og etter litt slurv i vår bakre 4-er får de tildelt straffespark som de setter til 1-1. Vi lurer vel på om den taklingen muligens var på utsiden av 16-m. Vi går til pause med 1-1.

Vi var vel ikke helt fornøyd med prestasjonen i 1.omgang, så vi ble enige om å gå ut for å vinne 2.omgang. 2. omgang starter med noe mer tilstedeværelse, og vi får en del dødballer etter å ha spilt S-08 lave. 2-1 kommer etter en corner som Kristin setter inn. Vi fortsetter å styre kampen i 2. omg. Vi jobber bedre uten ball, men med ball er variasjonen fortsatt stor. S-08 prøver å komme inn bak oss i hele 2. omg, men skaper ingen store farligheter. 3-1 settes inn av Celine ca. 15 min før slutt. Dette er Celines femte mål på de tre siste kampene.

Kampen ebber ut og S-08 har ikke krefter til en stor sluttspurt. Vi er videre til 2. runde i NM uten å imponere. Kampen var litt som hjemreisen til Drammen, i perioder god flyt, så kommer det litt veiarbeid, god flyt, stengt tunnel, fin flyt, ny stengt tunnel og omvei for så å komme trygt i havn. Nå er neste jobb Amazon hjemme på Ferd lørdag 07.05 kl 15.00. Vi takker dommerne og S-08 for kampen og ønsker de lykke til videre i sesongen!