Bandy kickoff i Skien

Junior-, Senior A- og Senior B-lag satte kursen mot Skien for å sikre noen gode økter på full bane før sesongstart.

Skrevet av Christoffer Klem Seljeseth

Hva gjør man når bandysesongen nærmer seg med stormskritt og man står uten istid på full bane? Setter kurs sørover mot Skien!

Det var lite som minnet om at bandysesongen var rett rundt hjørnet da tre ØHIL-lag møtte opp på den isfrie grusbanen utenfor klubbhuset på Hosle fredag 02.11. Med dårlige utsikter til istid på hjemmefronten var man tvunget til å tenke utenfor boksen. Junior-, Senior A- og Senior B-lag satte derfor kursen mot Skien for å sikre noen gode økter på full bane før sesongstart.

Bandyleder, spiller, a-lags og juniortrener Eivind Thorne hadde snekret sammen et bunnsolid opplegg som skulle sørge for at samtlige lag på turen skulle stille best mulig rustet til sesongstart. Vell fremme i Skien ble det innsjekk på Hotell Fritidsparken. Anlegget minnet mye om det man ser i Sverige, med alt man kan tenke seg av idrettsanlegg samlet på et sted. Her var det muligheter for ishockey, curling, bandy, lengdeskøyter, håndball, svømming og fotball. Etter noen raske beskjeder og bag-drop på rommene var det en kort spasertur opp til anlegget hvor vi disponerte egen garderobe hele helgen. Et raskt klesskift senere var alle på isen, 26 mann totalt. Litt dunkel belysning la ingen demper på gleden over å endelig få boltre seg på stor bane igjen. En rolig kveldsøkt på en time ble gjennomført med store smil hos alle mann. Etter treningen ble det servert kveldsmat, og det var en fornøyd gjeng som slukket lyset rundt midnatt.

Lørdag morgen var det først en rask frokost klokken 08 før det var oppmøte i garderoben 09:30. I dagslys var det mulig å gjennomføre en noe mer teknisk økt hvor angreps- og forsvarsmønstre stod i fokus. En rask dusj og lunsj senere var det tid for spillermøte. Målsettinger, taktikk, bevegelsesmønster m.m. ble nøye forklart for samtlige lag. Fokus på glede og lojalitet mot laget var de to hovedpunktene som gikk igjen.

Lørdagens andre økt på is var en fullskala intern treningskamp med fokus på punktene drøftet på spillermøtet. Resultatet i kampen var sekundært, det var terpingen som stod i sentrum. Det er likevel verdt å ta med seg at skal man vinne matcher må man tette igjen bakover, samt å putte sjanser når man er alene gjennom med keeper.

Da det var tid for middag 18.30 begynte flere av gutta å merke tre økter på under 24 timer. Gleden var derfor stor da det stod lasagne på menyen, med utsikter på å kunne fylle på med litt B-vitaminer ved siden av. Utover kvelden fløt samtalen godt og vi fikk bekreftet at det er en sammensveiset gjeng på tvers av alder og nivå.

Søndag morgen var det mange med interessante ganglag som stabbet seg inn i frokostsalen. De som oppriktig gledet seg til å ta på skøytene var nok i mindretall. Humøret steg dog noe på spillermøtet etter frokost hvor analyse av gårsdagens treningskamp var fokus. Vi avsluttet helgen med en god treningsøkt hvor dødballer var i fokus.

Etter siste isøkt ble lunsj inntatt og bussen lastet. Det var en sliten, men toppmotivert gjeng som ankom klubbhuset på Hosle klokken 16 på søndag (Hoslebanen fremdeles uten is). Det ryktes at flere av gutta allerede er klar for å melde seg på Treningscamp-2019!

Takk for turen!