Hoslebane timeout Foto: Anders Nordahl

Bandysesongen ferdig for A-laget

Oppsummering av sesongen til a-laget

Bandysesongen 2017/2018 er ferdig for ØHIL sitt a-laget.

Målet for sesongen

  • Topp 2 plassering i 1 divisjon
  • Beholde den gode gjengen og humøret i laget
  • Fortsette å trene hardt og utvikle spillet videre
  • Spille minimum 1 hjemmekamp på Hoslebanen
  • Inkludere yngre spiller både på treninger og i kamper

4 av 5 mål ble oppnådd og dessverre var det kanskje det viktigste målet som glapp. Vi skulle klare 2 plass i 1.divisjon. Både fordi sesongen da blir forlenget med kvalikk kamper, hvor vi får testet avstanden til eliteserien. Vi har ikke mål om opprykk, men det er alltid gøy å teste seg i noen bonuskamper.

Tabellen og sesongen

Det er vår egne skyld at vi ikke klarte 2.plassen. Blant annet var 3-3 kampen mot Snarøya på naturisen på Hoslebanen en altfor dårlig prestasjon. Selvom kampen arrangert på naturisen, i seg selv oppfyller et av sesongens mål, ble det en skuffelse. Denne kampen skulle vært seier, og da hadde vi vært på 2.plass. Små marginer. I tillegg har vi 2 tap mot Strømsgodset, begge kamper som vi skal vinne. Kort oppsummert har prestasjonen i år vært ujevn. Vi har ikke klart å finne en god rytme gjennom kampene, og gjennom sesongen.

Sett mot forrige sesong er allikevel ikke forskjellene så store. Sesongen 16/17 fikk vi også tredje plass, da med 20 poeng. I år ble det 19 poeng, men samme plassering. Årets sesong ble 8 seire, 3 uavgjort og 3 tap, 16/17 var det 10 seier og 4 tap. Vi har altså tapt en kamp mindre men spilt flere jevne kamper som har blitt uavgjort. Vi må selvfølgelig nevnt at ØHIL var det eneste laget denne sesongen som tok poeng fra eliteserielaget Sarpsborg, med en sterk 4-4 på bortebane i Særp. Sesongens beste kamp var hjemmeseieren 9-4 mot Skeid nå i januar.

Vi har scoret 13 færre mål i år sett mot i fjor, er ligger nok deler av forklaringen. Vi har vært dårlige på corner og ikke så flinke til å skape sjanser foran motstanderen. På motsatt side av banen har det gått bedre, vi har sluppet inn 14 færre mål enn i fjor, så defensivt har vi vært bedre. Selv om Stabæk 2 og Ready 2 ble flyttet ut i egen serie denne sesongen, har flere lag tatt nye steg mot et bedre nivå. Kampene mot disse rekruttlagene har lenge vært høydepunkter i sesongen, særlig fordi lagene ofte har med mange eliteseriespillere mot oss. Denne sesongen har vi i stedet fått bryne oss på eliteserielaget Sarpsborg, samtidig som Skeid og Godset er med på å hevet nivået i divisjonen.

Juniorspillere

Vi har denne sesongen hatt 4 juniorspillere i troppen. Erlend Skredsvig har vokst i sin forsvarsrolle og fikk totalt 11 av 14 kamper denne sesongen. Han er definitivt en libero for fremtiden og har spilt flere glimrende kamper som nest bakerste mann. Erlend har også et bra skudd og fikk satt sitt første a-lags mål på en corner. Endre Tveiten fikk totalt 13 av 14 kamper som et offensivt våpen og drivkraft forover på banen har Endre tatt et stort ansvar. Han endte på andre plass av toppscorer listen med 14 mål, i tillegg har Endre gitt 4 assist som gir tredje plass på poengkonge tabellen med 18 poeng. En sterk prestasjon av første års juniorspiller. Lars Egil Kvitli er andre års junior og har fått 9 av 14 kamper og et mål. En terrier på midtbanen som liker å gå i dueller. Daniel Tesli også han andre års junior fikk 4 av 14 kamper også han en midtbanespiller med stor kraft og arbeidsinnsats.

Det har vært en veldig bra sesong med tanke på involvering og utvikling av yngre spillere. Gruppen har fungert godt sammen, med godt humør og inkluderende i garderoben.

Nå er det bandyferie. Vi venter på svar på våristrening frem til sommeren. Det skal også bli spennende å sette sammen troppen mot neste sesong. Petter Brinchmann har allerede annonsert at han ikke er med videre, og flere endringer kan komme.

En stor takk rettes også til teamet rundt laget. Lagleder Trygve Trygstad, kampsekretær Trond Eirheim og rådgiver Nils Vangdal. De har alle stilt opp, støttet, styrt laget og alt rundt kampene på en glitrende måte – stor takk!

 

Troppen 2017/2018 sesongen:

Keepere: Simen Clausen, Christoffer Seljeseth

Forsvar: Fabian Jacobsen, Henrik Vangdal, Martin Johannesen, Erlend Skredsvig (jr)

Half: Johan Akselsen, James Coward, Eivind R. Thorne

Def. Midtbane: Peter Groth, Pål Magnus Flatseth, Lars Egil Kvitli (jr), Daniel Tesli (jr)

Off. Midtbane: Petter Brinchmann, Lars Thygesen, Mads Helmich Pedersen, Torstein Nævestad, Endre Tveiten (jr)

Spiss: Jonas Hvitmyhr, Johan Tryving

Støtteapparat: Lagleder Trygve Trygstad, kampsekretær Trond Eirheim, rådgiver Nils Vangdal