Matias Braathen bronse

Bronse til Matias Braathen i NM

ØHILs egen Matias Braathen tok en knallsterk bronsemedalje i storbakken i NM i hopp 2021. Matias strakk seg til hele 137,5 meter i første omgangen, og hadde med det konkurransens aller lengste hopp. Se eksklusiv dronevideo av hoppingen i storbakken nederst i artikkelen!

Matias Braathen klinte til i 1. omgang i storbakken i Granåsen under NM 2021, og lå meget godt an før finaleomgangen. I den avgjørende omgangen klarte han holdt hodet kaldt, og leverte nok et sterkt hopp som sikret en sterk bronsemedalje til Hoslegutten.

Dermed ble det første medalje tatt av en ØHIL-hopper siden Bjørn Einar Romøren tok sølv i samme bakke i 2012. Matias har tidligere deltatt i COC-konkurranser, som er nivået rett under verdenscupen. Med en alder på 24 år er han fortsatt en lovende utøver, som er spådd en lys framtid.

– Jeg er fornøyd med hoppet i 1. omgang, men i 2. omgang blir jeg veldig sen på kanten, uttaler Matias i intervju med ØHILs redaksjon. Han legger til at han er godt fornøyd med å ta med seg medalje fra NM. Likevel mener han ikke at resultatet kommer som en stor overraskelse.

– Den siste tiden har jeg gjort bedre og bedre skihopp, og i prøveomgang og kvalikk var jeg aldri dårligere enn nummer 2, utdyper hopperen. Nå løfter han blikket mot resten av sesongen, og er spent på uttak til kommende COC-renn. Med de gode nasjonale resultatene er det bra muligheter for at Skiforbundet plukker ut Braathen til å representere Norge også internasjonalt. Samtidig gir han uttrykk for at det er en viss spenning knyttet til hvordan koronapandemien vil prege resten av sesongen.

Matias er oppvokst på Hosle, og flyttet for et par år siden til Trondheim for å satse på idretten, samtidig som han studerer deltid på NTNU. Ved siden av studier og idrett er han daglig leder i firmaet Above Media, som produserer dronevideoer for diverse formål. Above Media samarbeidet med NRK under sendingen av NM, og dere kan her se en eksklusiv video av Matias i storbakken i Granåsen.

Dronevideo av Matias Braathen i Gransåen. Foto: Above Media