Coach Kjølv og kaptein Klara er klare for seriestart

Lørdag braker det løs i 1. divisjon. Elitelaget entrer DNB Arena Hosle stinne av selvtillit etter seier i generalprøven mot toppserielaget Lyn sist helg. Men dét var treningskamp, det er nå det gjelder! Coach Kjølv og kaptein Klara mener timingen er perfekt.

Vi har fått tak i hovedtrener Kjølv Eidhammer mellom øktene i den siste oppkjøringsuken. Han virker optimistisk og positiv der han sender tydelige beskjeder til de som skal konkurrere om en plass i første 11eren.

-Vi er så godt forberedt som vi kan være per 13. april. Laget har trent skikkelig i vinter, mange nye spillere, ny hovedtrener og nye prinsipper i spillestil gjør at vi fortsatt er i utvikling. Det ser bra ut, mener han.

Kjølv er ingen ukjent mann i ØHIL. Han var a-lagstrener også i 2015 og ser klare forskjeller fra den gang.

-Jeg tenker at klubben er noe mer samlet om en damesatsing i 2019. I tillegg er det også gode langsiktige tanker i ØHIL nå. Det jobbes godt med utvikling på jentesida, mener han.

Keeper Klara Thorsrud Sporsem er én av fem kapteiner i teamet som Kjølv og resten av trenertrioen har valgt. Foruten Klara, består teamet av Susanne Oliver Haaland (stopper), Karianne Selseth (stopper), Veronica Amundsen (back) og Andrea Anderdal (midtbane/angrep). Både Andrea og Susanne er dessverre skadet når seriepremieren sparkes i gang lørdag, dermed får Klara kapteinsbindet i den første seriekampen.

Hvordan føles det?

-Det er selvfølgelig utrolig kult å få den tilliten til å bli valgt ut til å være en del av kapteinsteamet! Jeg håper jeg klarer å lede laget til seier den første seriekampen. Jeg har jo fått prøvd meg i treningskampene før sesongstart og synes jeg har klart å ta rollen som kaptein på en god måte, sier hun.

Godt miljø

Klara kom til ØHIL fra Molde i 2016 og har siden vokst enormt som keeper under kyndig veiledning av keepertrener Gisle Olstad. Sammen med nykommer Jens Petter Berg (tidligere Stabæk) utgjør de sammen med Kjølv trioen som skal lede a-laget i år.

– Jeg kom til ØHIL sommeren 2016, så jeg har snart vært i ØHIL i tre år. Jeg fikk en henvendelse av ØHIL om at de ønsket meg. Det var selvfølgelig utrolig kult at jeg ble kontaktet av en klubb fra Østlandet! Jeg kom på prøvetrening og ble utrolig godt tatt imot, jeg husker at jeg nesten ble sjokkert over hvor godt miljø det var i gruppa. Jeg valgte å komme til ØHIL for å ta steg videre og fordi det virket som en utrolig god og positiv klubb, sier hun.

Lokale spillere slipper til

Det blir likevel knallhardt å nå målet for a-laget, enda hardere enn før i det som sannsynligvis kommer til å være en superjevn serie. Kjølv nevner Byåsen, Medkila, Amazon, Grei, Fløya, Grand Bodø og Hønefoss som de sterkeste konkurrentene. Dessuten har fire spillere fra i fjor forsvunnet til Toppserien, og kapteinen har lagt opp. Vi har imidlertid greid å fylle på med egne spillere og noen eksterne.

-Jeg mener å tro vi har en slagkraftig gjeng på plass. Vi har også sterke spillere som ikke har spilt treningskampene, men som vil melde seg på utover i sesongen. Vi ønsker uansett å stille med det beste laget vi mener er tilgjengelig til hver kamp. Syv lokale jenter med junioralder er i treningsgruppa, så noen spillere fra ØHIL vil nok få spilletid i 1.divisjon, spår han.

Satser fortsatt på opprykk

Ingen i klubben har andre illusjoner enn at det blir hardere enn noensinne før å rykke opp. Reglene for toppfotballen er blitt strammet inn i inneværende sesong. Hittil har det vært 12 toppserieklubber, fremover blir det tallet kun ti. Det innebærer at ØHIL ikke automatisk rykker opp, selv om de skulle vinne 1. divisjon. Det blir kvalifisering mot et toppserielag.

-Klubben har mål om å fighte om 1.plassen i 1.div. Det blir tøft å nå målet, men når vi det, så skal vi gjennom en beintøff kvalifisering mot nummer 10 i Toppserien. Det er mye som kan skje fram til november, men vi skal kjøre på hele sesongen, mener Kjølv.

Klara er enig:

-Det blir jo vanskeligere å rykke opp i år, i og med at Toppserien og 1.divisjon skal reduseres til 10 lag. Men jeg har tro på at vi kan klare å ta førsteplassen i år med så god støtte og tilrettelegging fra klubben. I tillegg har vi et godt støtteapparat og ikke minst spillere som jobber hardt hver dag for å hjelpe å nå målet vårt om å rykke opp. Jeg tror og håper at 2019 er året ØHIL klarer opprykket!

Og blir det folk på seriepremieren? Bærumsfolk er kjent for å være glade i hytteliv i påskeferien. Men Klara nevner flere gode grunner for at man skal drøye hyttelivet til søndag.

-Er det noe vi er gode på, så er det å vinne på hjemmebane! Jeg kan love festfotball og en vinnervilje som ingen bør gå glipp av. Og vi håper å se akkurat DEG på tribunen under vår hjemmekamp! For din støtte gjør det så mye enklere og ikke minst morsommere for oss ute på banen å vise hva vi er gode for.

Første seriekamp for ØHIL-damene er mot Amazon Grimstad lørdag den 13. april klokken 15.00 på DNB Arena Hosle