Damelaget møtte Toppserielaget Stabæk

Nok en gang møtte vi et toppserielag, og denne gangen var det Stabæk på motsatt halvdel. Stabæk dro i land seieren med 2-1. Se her hva hovedtrener Kjølv sier om kampen.

Datoen viser 1.mai, og vi feirer Arbeidernes dag. Håpet var at vi skulle feire denne dagen som en hardtarbeidende gjeng på banen. På motsatt halvdel hadde vi denne gangen naboen nede i veien, Stabæk. Som alle vet rykket Stabæk opp i det gode selskapet i 2020, så vi var spente på om de hadde jobbet seg opp på et høyere nivå gjennom samme Viken-oppkjøring som vi har hatt.

Vi gjennomfører et kampmøte ute på Ferd Arena Hosle, og vi reiser ned til Nadderud for å øve mot nok et lag fra Toppserien. Dette er nyttig med tanke på at vi ønsker å utvikle oss videre mot det nivået. 19 friske spillere i troppen og en kampplan vi har trua på var et godt utgangspunkt for treningskamp. Vi havner, dessverre må en kanskje si, nok en gang bakpå fra start. Vi klarer ikke å få tak i ballen, og Stabæk får tilgang til rom de ikke bør få. Som mot Lyn slipper vi inn et tidlig mål. Vi er litt uheldige i posisjoneringen og glipper litt i markeringen. Vi jobber oss gradvis inn i kampen, men vi er litt upresise med ball. I tillegg er vi ikke aggressive nok som lag.

Stabæk går opp til 2-0 der vi misser på klarering etter innlegg. Litt enkelt, men dette er feil vi forhåpentligvis lærer av og som kan ryddes opp i. Kampen jevner seg noe ut etter at Stabæk har hatt god kontroll i store deler av 1.omgang. 2.omgang er en jevnere affære. Vi får litt bedre tid og litt bedre plass. Vi spiller oss til nesten-situasjoner, men er også i denne omgangen upresise med ball. Vi gjør syv bytter i 2.omg, men klarer å holde bra nivå ut kampen. Vi ser gode tendenser i overgangsspillet vårt, og Julie setter inn 1-2 på en av overgangene. Kampen ebber ut med 1-2.

Vi takker Stabæk for kampen. God læring å ta med seg inn i de siste 3 ukene før seriestart. Vi har stigning i kampen, vi leverer en bra 2.omgang og vi ser konturer av god serieform.

Nå handler det om å bruke alle kreftene riktig, jobbe med presisjon og relasjoner.

Vi minner om første seriekamp lørdag 22.mai kl 14 mot Grei på Ferd Arena. Så får vi håpe vi får mulighet til å ha tilskuere på kampen.