SISTE KAMP: Amazon-kampen ble den aller siste for klubblegenden, Anna Brunstad Vagstad. Her fra hjemmekampen mot Grand Bodø. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

Damene tok tre viktige poeng på Sørlandet

I den 13. runden av grunnspillet av 1. divisjon dro ØHILs damelag til Levermyr Stadion for å møte Amazon Grimstad FK på en av Norges flotteste gressbaner. Etter å ha ligget under 0-1 tidlig i kampen, kjempet damelaget seg tilbake til en råsterk 1-4 seier. Hovedtrener Kjølv Eidhammer var fornøyd etter kampen:

Etter 3,5 time i buss en fantastisk sommerlørdag ankom vi Levermyr i Grimstad. I et supert sørlandsvær konstaterte vi at banen var alt annet enn en myr. Om de sportslige resultatene i Grimstad ikke er optimale for tiden, så kan ikke det handle om banen og rammene rundt, for de holder høy standard. God stemning i troppen og alle 20 var klare for den harde jobben det er å ta tre poeng i vår divisjon. Vi fikk i tillegg en ekstra boost ved at vår «12. mann», ØHIL Ultras, ankom stadion ved kampstart.

ULTRAS: ØHIL-supporterne tok turen til Grimstad for å se nok en god kamp av ØHIL-damene. Flere venner og slektninger av spillerne var også tilstede som tilskuere på Levermyr.

1. omgang var en jevn affære. Vi visste at Amazon er gode hjemme, men at de også har spilt gode kamper uten å få betalt. Etter ti minutter slipper vi Amazon litt enkelt til i bakrommet, der spissen runder Una og setter 1-0. Litt unødvendig (og sjelden!) at vi slipper inn mål når vi er i balanse. Etter dette er det fortsatt jevnt, men vi klarer etter hvert å utfordre Amazon på kantene, og etter ca. 20 minutter setter Ellen inn utlikning til 1-1 etter innlegg fra Anna. Begge lag får noen muligheter i omgangen, men en god Una stenger buret for vår del.

HØYDEPUNKTER

I pausen er vi enige om å være skjerpet videre og male på med spillet vårt. I 2.omg opplever vi at vi styrer banespillet mer og mer, men uten å skape store sjanser. Vi gjør noen bytter i det 65. minutt og friske bein bidrar til at vi tar ledelsen. Etter litt trykk rundt boksen får Ine slått et fint innlegg som både Josh og Malene jakter foran mål. Ballen smyger seg over Josh og treffer Malene/stopper og inn til 2-1. Etter å ha tatt ledelsen blir vi litt baktunge, men rir av et lite trykk fra Amazon. I det 74. minutt får vi en flott overgang på høyre siden, som front 3-er løser perfekt. Ine bryter et oppspill og setter opp Josh i bakrom i en 2v1. Et perfekt innlegg setter Celine til 3-1 med et godt løp i boks. Vi styrer kampen ut og Synne setter 4-1 direkte på corner på overtid. En solid gjennomføring på en vrien bortebane. Takk for kampen til et godt dommerteam og Amazon som godt vertsskap.

Neste hjemmekamp er 31. juli på Hosle – enten på Ferd Arena Hosle eller på nye Hosle Arena. Vel møtt!