En hyllest til Herman Berg

Det er vanlig med store endringer i trener-/lederstaben i idrettslag fra sesong til sesong. Alle fortjener et klapp på skulderen for innsatsen, men noen fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Etter ti års engasjement på jentesiden i ØHIL fotball avsluttet Herman Berg sin jobb hos oss 29. februar.

Det har vært en spesiell tid de siste månedene, og for mange spillere og ledere i ØHIL har det vært ekstra spesielt uten Herman på sidelinja.

Herman har vært en viktig person for svært mange spillere i ØHIL gjennom sitt arbeid. I ØHIL liker vi å si at «vi utvikler mennesker», og det er ingen tvil om at Herman har gitt mange ungdommer mye viktig med seg i ryggsekken for framtiden. Og mange av disse er fortsatt fotballspillere.

Da eldstedatteren (Julie) meldte overgang fra Fossum til ØHIL i 2010 ble pappa Herman med på lasset. Det startet forrykende sportslig sett, med andreplass i Dana Cup og seier i Norway Cup i 2011. En suksess som ga mersmak og som ingen har angret på ble til 10 år med tusenvis av timer i mørkeblå grilldress.

Ettersom årene har gått har Herman vært med på svært mye av det utviklingsarbeidet som har vært gjort på jentesiden i ØHIL fotball, og har hatt treneransvaret for mange lag og grupper. Han har i tillegg vært med i trenerteamet rundt A-laget, da klatringen i divisjons-systemet var som brattest.

Det kanskje viktigste grepet vi som utviklingsklubb har gjort, har Herman hatt ansvaret for. Det har vært å kartlegge spillere og utvikle disse i vårt «110%»-prosjekt. Her har spillere som både har hatt ferdigheter, motivasjon og hode til å kunne nå langt i sin utvikling som fotballspiller fått de beste forutsetninger for å ta videre steg. Gjennom dette arbeidet har Herman hatt en svært god kontakt med årgangene på ungdomssiden, og han har vært veldig godt likt i sitt virke. Det er tøffe og vanskelige valg som er gjort, men god kommunikasjon, basert på solide vurderinger har gjort at dette har gått smidig.

Hermans jobb rundt spillerutvikling har vært grunnlaget for at ØHIL i dag er en av 12 utviklingsklubber i Norge på jentesiden. Dette har igjen medført at vi har kunnet organisere oss på en bedre måte, og med et langt bredere apparat enn det vi hadde for kort tid siden. Arven er tatt imot og svært godt ivaretatt av ØHILs sportslige apparat.

ØHIL fotball og spesielt mange spillere og foreldre på jentesiden takker for en enorm innsats, Herman!

Sesongkort for sesongene 2020 – 2050 ligger klart i kiosken!