En prat med sjefen


Foran 10. serierunde tok vi en prat med sjefen sjøl, hovedtrener Kjølv Eidhammer

Søndag 16. juni klokken 16 er det seriekamp i damenes 1. divisjon. ØHIL møter Medkila fra Harstad. Vi har tatt en prat med hovedtrener Kjølv Eidhammer i forkant av en ny, spennende hjemmekamp.

ØHILs hovedtrener Kjølv Eidhammer regner med å møte et svært godt fotballag til helgens batalje på DNB Arena Hosle.

Foto:
Kjell Eivind Anderdal, ØHIL


ØHILs seniordamer har til nå spilt ni kamper i 1. divisjon og ligger på 4. plass, to poeng etter serieleder Fløya. Hvor fornøyd er du/dere med det?

– Vi er ikke helt fornøyde med posisjonen med tanke på at en med litt mer stabil prestasjon burde hatt noen flere poeng. Kampene mot Kaupanger (tap), Åsane (uavgjort) og Grei (tap) burde gitt noen flere poeng. Vi er fornøyde med at vi er med i toppen i en jevn serie og en lang sesong. Vi er et ferskt mannskap som vi tror vil utvikle seg videre utover i sesongen, så vi håper og tror at vi kan fortsette med å plukke poeng også etter ferien.

A-laget har allerede scoret 22 mål. I fjor ble det 36 scoringer på 22 kamper. Hva har dere gjort for å øke effektiviteten i laget?

– Vi har scoret et godt antall mål, men vi har også vært ineffektive i kampene. Vi jobber med å få en struktur i angrepsspillet tilpasset de spillerne vi har, og i perioder gjør dette at vi skaper mange sjanser. 

I hele fjor ble det kun to borteseire. I år er det allerede blitt tre, inkludert sterke seire mot Hønefoss (2-3) og serieleder Fløya (1-5). Hva er nøkkelen?

– Nøkkelen til å vinne kamper har vært å fremstå som oss selv hjemme og borte, samt at spillerne viser stor arbeidsmoral.

Hvordan er stemningen i troppen?

– Stemningen i troppen er upåklagelig. God gjeng som nå endelig er i ferd med å bli tilnærmet fulltallig. Vi har fått inn mange nye fjes før 2019-sesongen, men de ser ut til å trives godt sammen som gruppe. Stort potensiale i troppen.

Samhold i gruppa er en av nøklene til ØHILs suksess i år

Noe eller noen som har overrasket deg etter snart halvspilt serie?

– Jeg er overrasket over at serien er såpass jevnspilt. Mange lag som kan slå hverandre. Litt skuffet over at vi ikke har noen flere poeng. 

Hvordan går forberedelsene inn mot hjemmekampen mot Medkila som ligger midt på tabellen? 

– Forberedelsene inn mot Medkila-kampen går fint. Jentene virker pigge og motiverte for en ny kamp mot et godt fotballag som hittil har fått dårlig betalt i serien. Vi må være skjerpa inn mot søndagen. Vi har noen småting vi må øve videre på etter seieren mot Fløya sist.

Champions League-motstand på treningsleir i Tyrkia

Vi har havnet etter i hver av de fire siste seriekampene, hva gjøres for å endre på trege starter?

– Vanskelig å si hva som har vært årsaken. Kan hende vi ubevisst har vært litt forsiktige når vi skulle «forsvare» en tabelltopp? Når vi har analysert kampene så ser vi at vi like gjerne kunne tatt ledelsen i disse kampene med ok effektivitet. Vi har tro på at det vi øver på skal være godt nok framover, også i starten av kampene.