Endelig kamp for damelaget vårt!

Lørdag 17.april spilte vi vår første kamp på mange måneder. Motstander var Fart fra Hamar. Dessverre var det ikke tillatt med tilskuere denne gangen, men vi gleder oss alle til at vi kan se denne herlige gjengen så fort det lar seg gjøre.

For damelaget vårt har det vært nedstengning av fellestreninger en stund. Med bare få dager med vanlig lagstrening før kamp, så var det viktig for Kjølv & co å fordele spilletiden. Vi er så heldige å ha mange gode spillere, og hele 23 spillere fikk spille lørdagens kamp på Ferd Arena Hosle. Blant annet fikk Mina Bergersen (03, ny fra Sandefjord) Dorthe Danbolt (04, NTG) og Karoline Røren Svanes (04, NTG) sin debut mot ekstern motstand. Vi gratulerer!

– Det var en god gjennomkjøring for oss, sier hovedtrener Kjølv Eidhammer. Mange fikk spille, og vi ser igjen mye av det vi har øvd på i det offensive spillet. Vi kan bli litt skarpere og mer presise på siste tredjedel i angrepsspillet vårt. Fart får noen overganger og sjanser når vi er upresise, men vi får ingen sjanser i mot i deres etablerte spill, så vi har bra kontroll på kampen. Det er også gøy å se Mina, Dorthe og Karoline bidra bra i kampen. Det er mye å bygge på videre inn mot Lyn-kampen hjemme lørdag 24.april kl 14, som dessverre må gå uten tilskuere, avslutter Kjølv.

Utviklingsansvarlig Zeid Saleh følger opp.
– NTG-Debutantene Dorthe og Karoline er jenter som er ekstremt dedikerte. De går begge på NTG, og gjennom NTG-samarbeidet får spillerne en god oppfølging gjennom skole og klubb. Trenerne på KEU, Ole-Henrik og Jesper, legger til rette for at spillerne skal oppleve en slik utvikling. Det er bare å følge med i tiden framover, da det er flere jenter som er i veldig fin utvikling i KEU. Steget til KEA kan være stort og skremmende for mange, men alt blir lettere med dyktige trenere som tar dem godt i mot, sier Zeid.


– Det er gøy at jentene får matcha seg på et enda høyere nivå. Dorthe og Karoline jobber begge hardt og målbevisst for å nå sine mål, og en slik kamp gir gode referanser som de kan ta med seg videre, sier Ole-Henrik Finnbråten, trener for KEU (Kvinner Elite Utvikling).

Nåværende NTG-jenter som spilte mot Fart: Natalie, Una, Hanna, Josh, Ine, Malene, Karianne, Dorthe og Karoline. Ella var ute med skade. I tillegg er det mange som har fartstid fra NTG i ØHIL-troppen.

GODT SAMARBEID: Det er ikke mangel på spennende spillere i vårt ØHIL/NTG-samarbeid. I tillegg er det mange i dagens KEA-tropp som har gått på NTG tidligere.


Vi kommer tilbake med en mer fyldig artikkel om ØHILs samarbeid med NTG senere.

For de som liker å vite resultatet også, så kan vi avsløre at ØHIL vant 1-0.