Et godt Furusetlag er heldige som tar med seg tre poeng hjem i bagasjen (1-2).

Det var en spent og rolig stemning i garderoben. Realiteten om at vi er i 4.divisjon hadde satt tydelige spor i gruppen. 11eren var satt og spilleplanen var klar, vi skulle ut i 100.

Den grønne gressmatten, (som forøvrig var det eneste på Hosle som minnet om seriestart og et sikkert vårtegn) var perfekt. Som en liten påminnelse om at det fortsatt var vinter, startet snøen å falle i første omgang.

Omgangen starter som er fyrverkeri og kampen bølger frem og tilbake. Furuset tester Simen tidlig, men han får slått til corner. Furuset har et ørlite spillemessig overtak, men klarer ikke å bryte ned et aggressivt og tett ØHIL-forsvar. Tilropene fra motstanderbenken var mange og høye; de spiller bare lange baller…. de spiller bare lange baller… På tross av tilropene blir løpene i bakrom flere og sjansene større, og etter 18 minutter vinner Magnus Fjeldstad ballen lavt i banen og sette fart fremover. Fra stopperplassen etterlater han seg Furusetspillere som statister og prikker en utsøkt pasning i bakrom mot Anders Belsvik. Han holder Furusetspillerne på avstand og alene med keeper gjør han ingen feil.

1-0 er et faktum.

Kampen fortsetter i et høyt tempo og det er flere sjanser begge veier. De oppmøtte tilskuerne får med seg Hawaii-fotball av øverste klasse. Hadde tilskuertallet være litt høyere, så kunne man trolig fått til en liten bølge på langsiden. Selvfølgelig ikke av største sort, men dog en bølge…

På 30 minutter får Furuset straffe etter å ha skutt ballen i hånden til en svært uhellige ØHIL stopper. Straffen er knallhard og uttagbar for keeper, og for de av dere som enda ikke har fått det med seg: 1-1…

Omtrent ti munter senere får Furuset frispark på 25 meter, litt tilside for mål. Man skulle tro at det var Beckham som stilte seg opp. For frisparket var av ypperste klasse, og ballen gikk i bue over muren og duppet ned i venstre hjørne.

Vi går til pause med 1-2 og er giret for å sette i gang igjen. Det var derimot ikke dommerne som hadde tatt søndagstur til klubbhuset og kaffe… Undertegnede måtte ta lange turen fra banen i lett joggetempo. Denne ture ble også bokført som dagens treningsøkt for de av dere som lurte.

I andre omgang er det ØHIL dominans. Vi styrer spillet og er flere ganger frempå med farlige avslutninger. Men mål blir det ikke. Kampbilde har snudd, og nå er det Furuset som spiller de lange ballene. Vi presser på, men Furuset er heldige, og vi akkurat ikke gode nok. Vi serieåpner med tap på hjemmebane, men fortviler ikke. Med denne trøkken og arbeidsviljen, så kommer første trepoenger om ikke alt for lenge.