Iselin Nitter scoret det viktige 0-1-målet i 1. divisjonskampen mot Fart lørdag.

Fantastiske resultater for våre beste lag denne helgen

Både A-laget herrer, Gutter 19, og damelagene i 1. og 2. divisjon gikk ut av denne langhelgen med sterke seire og la grunnlaget for det som kan bli en høstsesong med mye jubel i ØHIL-land!

Menn senior A

Først ut var herrelaget i 5. divisjon som torsdag hadde en svært vanskelig bortekamp mot serieleder Majorstuen. Men gutta gikk inn i kampen full av selvtillitt etter å ha slått en annen opprykkskandidat, Bygdø Monolitten i forrige serierunde. En veldig spennende kamp ble avgjort på overtid, da den hjemvendte helten Anders Belsvik, dundret inn et omdiskutert straffespark. Forøvrig hans andre scoring for dagen i kampen som endte med 2-1 seier.

A-laget har kjempet med nedrykksspøkelset i ryggen i høst, men det skal nå mye til for at ikke plassen er sikret. Det er nå 3 kamper igjen å spille og 7 poeng ned til nedrykksplass.

Gjenstående kamper:

Torsdag 17. september kl. 2015: ØHIL – Fagerborg 2, DNB arena Hosle
Søndag 20. september kl. 1600: Røa 2 – ØHIL, Voksen kunstgress
Torsdag 8. oktober kl. 2015: ØHIL – Jusstudentene, DNB arena Hosle

Kvinner 1. divisjon

Lørdag var det klart for skjebnekamp i 1. divisjon for damelaget. Etter tre velspilte kamper uten poeng mot tre av topplagene i divisjonen, var det NÅ laget skulle plukke poeng mot tabellnabo Fart. ØHIL startet forrykende og satt inn 0-1 allerede etter 3 minutters spill. Et flott angrep som til slutt Iselin Nitter hamrer i mål. Midtveis i omgangen dobler Andrea Anderdal ØHILs ledelse etter et brudd på midten, og slår ballen i en flott bue over en offensiv keeper og i mål.

Etter en svært god førsteomgang faller laget spillemessig litt i den andre, og blir satt under press av et fysisk sterk Fart-lag. Selv om vi har flere gode kontringsmuligheter er det Fart som fører omgangen, og de reduserer til 1-2 med 10 minutter igjen å spille. Det blir noen hektiske sluttminutter med mange dødballer, men vi rir av stormen og kan feire 3 svært viktige poeng på vei hjem fra Hamar.

Laget inntar 8. plassen på tabellen, men med 4 poeng ned til nedrykk og 7 kamper igjen å spille er det ingenting som er avgjort. Men det var uten tvil en svært viktig seier som gir pusterom og styrket selvtillit og motivasjon inn mot kommende kamper.

Kvinner 2. divisjon

Først ut søndag var 2. divisjonslaget for kvinner, som skulle spille bortekamp mot Raufoss, som allerede er klare for kvalik-spill til 1. divisjon. En svært tøff motstander som vi aldri har tatt poeng mot på bortebane. 2. divisjon i år er en svært spesiell avdeling, der hele 8 av 12 lag er rekruttlag for lag som spiller i Toppserien og 1. divisjon. Hvor mange lag som rykker ned fra denne divisjonen avhenger av opprykk/nedrykk fra divisjonene over, og vi kan fort komme i en situasjon der hele 5 lag rykker ned. Derfor er hvert eneste poeng viktig også i denne divisjonen. Denne arenaen er svært viktig for de mange talentfulle spillerne vi har i klubben, og ønsket om å beholde plassen er brennende.

ØHIL tar ledelsen før pause etter et flott frispark som involverer to av våre store talenter. Maria Rake Ellingsen (1998) slår et perfekt frispark som Sigrid Bloch-Hansen (1999) stanger inn.

Etter pause kommer hjemmelaget sterkt tilbake og scorer to ganger, etter 63 og 70 minutter. Men vi var ikke ferdige! Først utlikner Henrikke Nørve på et langskudd og minuttet før slutt banker vår albanske landslagsspiller Aurora Thaqi et frispark fra 30 meter direkte i mål til ellevill jubel.

Laget er nå plassert på 5. plass på tabellen, men det er svært jevnt, og bare 4 poeng ned til plass nummer 8, som i verste fall kan bety nedrykk.

Mandag 21. september kl. 1845: ØHIL 2 – LSK 2, DNB arena Hosle
Søndag 27. september kl. 1500: Grei 2 – ØHIL 2, Greibanen
Onsdag 30. september kl. 18.45: ØHIL 2 – Lyn 2, DNB arena Hosle

G19 2. divisjon

Sist ut av helgens viktige kamper, var vårt G19-lag, som kjemper om opprykk til 1. divisjon. Vi har vært svært nære et opprykk i flere år på rad, og har et stort håp om å klare det i år. Motstander i søndagens kamp var Klemetsrud. Kampfakta fra kampen har ikke kommet inn enda, men det endte med en svært sterk seier 7-1.

Det betyr at laget nå inntar 2. plassen på tabellen, noe som etter endt sesong vil gi kvalik-spill til 1. divisjon. Men med 5 kamper igjen å spille kan alt skje! Det er 3 poeng opp til Nordstrand 2, som leder og 3 lag som ligger tett bak.

Fredag 18. september kl. 1830: Snarøya – ØHIL, hundsund kunstgress
Fredag 25. september kl. 18.15: ØHIL – KFUM 2, DNB arena Hosle
Søndag 4. oktober kl. 1830: Driv – ØHIL, Mjær stadion
Fredag 9. oktober kl. 1830: Nesodden – ØHIL, Berger stadion
Fredag 16. oktober kl. 1815: ØHIL – Røa, DNB arena Hosle

Det er mange spennende kamper vi har å tilby ØHIL-fansen i ukene som kommer, så kom på kamp og støtt lagene våre!

PS! Allerede i kveld er det mulig å se damenes 3. lag sikre seg seriegullet i 4. divisjon, og med det den enkleste kvalifiseringen til 3. divisjon. De møter Driv på DNB arena kl. 20.15!