GOD LAGINNSATS: ØHIL Elite leverte en god kamp i Harstad.

Ferdigspilt vårsesong for ØHIL Elite


Etter forrige helgs borteseier mot Medkila i Harstad kunne ØHIL Elite ta seg en toukers ferie. Hovedtrener Kjølv Eidhammer var meget fornøyd med seieren:

En solid lagseier. Vi er klart det beste laget- så det er ingen tvil. Fantastisk deilig å ha heng på teten.

VIL FORTSETTE: Hovedtrener Kjølv Eidhammer innrømmer at det hadde vært bra å droppe den planlagte sommerferien på grunn av det gode momentumet ØHIL Elite har om dagen.

Denne uken startet en to ukers lang ferie for ØHIL Elite. Med to seire på rad mener hovedtreneren med et lite glimt i øyet at laget ikke burde tatt seg ferie akkurat nå:

Vi burde egentlig ikke tatt ferie nå. Men med to uker fri nå skal vi samle enda mer overskudd og bygge oss opp igjen, selv om det er veldig viktig med momentum i denne divisjon. Flere tre-poengere på rad- da er du med.

Hovedtreneren forventer at spillerne kommer tilbake klare for å fortsette den gode trenden:

– Jeg forventer at spillerne bobler over med overskudd og har lyst til å spille mer fotball, også gleder vi oss til de elleve siste kampene. Alle kampene blir cupfinaler.

ØHIL vant 1-2 i Harstad etter scoringer av Joshualyn Favour Reeves og Ellen Halseth. Begge spillerne står med scoringer i to kamper på rad, og sistnevnte Halseth har nå tre mål, to assist, rundens mål og to rundens lag på to kamper. I tillegg var det Halseth sin siste kamp i ØHIL før retur til fotball og studier i statene.

God vårsesong

ØHIL Elite, eller KEA (Kvinner Elite A), er to kamper unna halvspilt sesong og har akkurat avsluttet vårsesongen.

PlassLagKamperHjemmeBorteTotalPoeng
VUTMålVUTMålVUTMålDiff
1Røa Fotball Elite731010 – 22105 – 252015 – 41117
2Amazon Grimstad73003 – 02114 – 55117 – 5216
3Åsane72109 – 52024 – 541213 – 10313
4Øvrevoll Hosle73016 – 41114 – 441210 – 8213
JEVNT I TOPPEN: Førsteplass gir direkte opprykk til Toppserien. Andreplass gir kvallikkamper. Grei ligger på femteplass med åtte poeng og er et lite stykke bak «teten».

ØHIL startet årets 1. divisjon meget bra med hjemmeseire over Grei og Åsane. I begge kampene var det kaptein Andrea Anderdal som satte det avgjørende målet for The Kiwis. I Grimstad ble det 1-0 tap før Geir Nordbys Røa kom til Ferd Arena Hosle. Våre naboer fra Oslo stakk av med 0-2 seier. Helgen etterpå tok ØHIL turen til Hamar og Fart- en kamp hvor ØHIL var det sterkeste laget, men fikk kun med seg ett poeng. I den påfølgende hjemmekampen mot Martin Lindmarks Hønefoss, leverte ØHIL årsbeste. Hjemmelaget skapte mange sjanser og mål, og det endte med en meget solid 4-2 seier, i helgen før overnevnte 1-2 seier i Harstad mot Medkila.

FLOKKEN: «Flokken» har gjennomført en god vårsesong og samler overskudd til den avgjørende høstsesongen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

Ellen Halseth troner på topp som ØHILs toppscorer med tre mål. Bak henne står Andrea Anderdal, Ine Strømstad Berre og Joshualyn Favour Reeves med to mål hver. Anja Helen Rasmussen står også med en nettkjenning. Halseth (x2), Berre (x2) og Anderdal har alle fått plass på rundens lag.

SOLID FORSVARSSPILLER: Svært få kanter kommer seg forbi Anja Helen Rasmussen (bildet). Mot Fart i Hamar bidro hun også med scoring. Foto: Erik Johansen / NTB

Søndag 8. august kommer tidligere ØHIL-spiller Sigrid Bloch-Hansen og hennes KIL/Hemne til Ferd Arena Hosle. Helgen etterpå tar ØHIL turen til Tromsø for å spille mot Fløya/Tromsø. Etter disse kampene er sesongen halvspilt og vi møter Fløya/Tromsø på nytt helgen etter- denne gangen på Ferd.

Vi gleder oss til fortsettelsen – fordi det er gøy!