Fjerde strake seier for damene

Hovedtrener Kjølv Eidhammer har sendt oss sine tanker etter den overbevisende borteseieren til damelaget mot Klepp, damenes fjerde seier på rad.

Sjette serierunde er ferdigspilt og vi tok vår fjerde strake seier med 3-0 seier borte mot Klepp. 1.mai er arbeidernes dag og symbolsk ble dette en arbeidsseier for ØHIL. En fin flytur til et vårlig Jæren var inngangen til kamp. Et fantastisk vertskap og en flott stadion bidro også til en god innramming av kampen. Vi var forberedt på et hardt-kjempende og spillende hjemmelag, et lag som består av lokalt talent mikset med spillere med Toppserie-erfaring. Etter tre strake seire mot våre nordnorske divisjonskollegaer skulle vi nå prøve oss på den fjerde seieren i årets sesong.

GRUNN TIL Å SMILE: Hovedtrener Kjølv Eidhammer og damelaget har nå fire strake seire i 1. divisjon. Foto: Aleksander Larsen / Norske Fotballkvinner

Vi tar tidlig tak i kampen og har ballen mye. Vi skaper en del ok sjanser i startfasen og kunne tatt ledelsen tidlig, men ble stoppet av en god beinparade. Klepp forsvarte seg godt og var farlige på noen gode overganger. Midtveis i 1.omg får vi hull på byllen etter gode kombinasjoner mellom Josh og Malene. Kampen er jevn der vi har ballen mest, men de siste 10 min tar Klepp over i en periode der vi blir upresise i pasningsspillet og lite besluttsomme. Vi er heldig som unngår utligning i denne perioden. Klepp kommer godt ut etter pause, men vi forsvarer oss godt og vi får etter hvert mange overgangsmuligheter og kontringer. 2-0 kommer på en kontring der Ine gjør forarbeidet og Celine setter ballen i mål. Etter dette går lufta litt ut av Klepp og vi får en følelse av kontroll. 3-0 kommer ved Ida H etter godt forarbeid av Celine på høyre kant. Etter 3-0 var vi aldri truet og vi holdt endelig nullen bakover.

Høydepunkter Toppserien-YouTubekanal

Vi bruker nok en gang 16 spillere og det er betryggende å se at kvaliteten i troppen er bred og god. Onsdag venter Sarpsborg-08 i NM. Vi gleder oss til å spille cup, og reiser til Sarpsborg med en god tropp. Vi jobber med å forberede oss så godt vi kan til å møte et godt 2.div-lag i Sarpsborg. Vi er inne i en periode der vi er effektive foran mål og vi har et høyere bunnivå. Dette har jentene justert etter en litt tung seriestart. Vi er i ferd med å få på plass mer trygghet i spillet vårt, men har fortsatt mye å jobbe med. Det er godt å være i gang med poengfangsten!