FOKUSERT: Andrea, Klara og resten av spillerne på ØHIL Elite er klare for bortetur til Harstad. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

FØR KAMPEN: Medkila


ØHIL Elite er på delt 3. plass i 1. divisjon sammen med Åsane, tre og fire poeng bak Amazon/Grimstad og Røa. Helgens hjemmekamp mot Hønefoss ble en meget sterk 4-2 seier og nå venter bortetur til Harstad for nok en viktig kamp- denne gangen mot Medkila.

Sterk seier mot Hønefoss BK

Det var knyttet mye spenning inn mot helgens hjemmekamp mot Hønefoss – et oppgjør som har gitt mange mål i tidligere oppgjør. Med 22 mål på fire kamper mellom ØHIL og Hønefoss var det ingen overraskelse med seks nye mål på lørdag. Hovedtrener for ØHIL Elite, Kjølv Eidhammer, måtte se et preget hjemmelag de første minuttene:

– Hønefoss har før denne sesongen skiftet trener, og med det også endret spillestil. Vi var spente på hvordan et spillende HBK ville fremstå på vår intime bane. Før kampen mot HBK hadde vi jobbet godt med vårt spill, og vi følte oss godt forberedt. Det så dessverre ikke slik ut ved kampstart. HBK fikk raskt tak i kampen og vi ble neste statister de første 15-20 min. Dette er ikke helt slik vi ønsker å fremstå. Hønefoss skaper flere stor sjanser og tar tidlig ledelsen 1-0.

TØFF START: Hønefoss startet best og gav ØHIL utfordringer på starten. Her fra hjemmekampen mot Grei. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

Hønefoss fikk et gunstig brudd sentralt i banen og søkte tidlig bakrom ved Emilie Nøkleby Finnevolden som satte ballen sikkert forbi Klara Sporsem. Etter dette tok ØHIL over kampen:

Men, fra 20 min og ut tar vi mer og mer over kampen. På 13 min skårer vi tre flotte mål, og vi leder 3-1 til pause. I 2. omgang er vi det klart førende laget. Vi skaper sjanser og skårer et fint mål til 4-1. 4-2 kommer på en liten miss på overtid. En god kamp fra vår side det vi viser god moral, god ork, god spillstyrke og endelig litt effektivitet.

Ellen Halseth x 2, Ine Berre og Joshualyn Favour Reeves scorte ØHILs mål. Nå venter Medkila:

Medkila står for tur på søndag. Medkila er et godt lag som vi har spilt gode kamper mot de siste sesongene, selv om vi ikke har vunnet alle kampene. Vi tar med oss følelsen fra kampen mot HBK inn i treningsuka, og vi skal være godt forberedt på det vi møter i Harstad.

GOD PRESTASJON: Hovedtrener Kjølv Eidhammer (bildet) var meget fornøyd med seieren over et godt Hønesfoss-lag. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

Midtbanespiller Anna Vagstad Brunstad var også veldig fornøyd med kampen, og ser frem mot helgens langtur:

Vi er fornøyde med kampen mot Hønefoss foruten de første tjue minuttene da vi havnet litt bakpå og ikke presset på den måten vi ønsker. Men nå har vi lært av det, og tar med oss justeringene inn mot Medkila-kampen. Vi gleder oss til å spille mot Medkila, og har lyst på revansje for bortekampen i fjor hvor vi tapte 2-1. Vi ønsker å ta med oss det gode angrepsspillet fra forrige kamp og avslutte med en trepoenger, og en god prestasjon før vi tar to uker sommerferie.

Se høydepunktene fra HBK-kampen her.

Rundens lag og rundens mål

Etter nok en god kamp er den lynhurtige Ine Strømstad Berre å se på rundens lag. Denne gangen tok hun med seg kant-kollega Ellen Halseth. Begge spillerne sto for både mål og assist og var rundens eneste spillere i 1. divisjon som fikk 8 på børsen. Strømstad Berre setter pris på oppmerksomheten:

– Det er veldig gøy å komme på rundens lag, særlig når vi vinner og jeg føler jeg har fått til en god kamp. Det var en kamp hvor både Josh, Ellen og jeg ble mye brukt i angrepsspillet. Vi fikk strålende pasninger og god støtte fra resten av laget. Da kommer vi til gode sjanser. Hvor det alltid er ekstra gøy når ballen sitter i nettet.

GRUNN TIL Å SMILE: Ine Strømstad Berre (bildet) har all grunn til å smile om dagen. Med rundens lag to runder på rad, mål og assist svever hun høyt. Får vi se henne med flagget på brystet også? Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

Halseth sto for hele to mål og en målgivende og kapret venstresiden på rundens lag:

– Det er veldig stas å komme med på rundens lag, spesielt i en kamp vi får til mye bra offensivt og er med på å lage ubalanse i Hønefoss sitt forsvar. I kampen mot Hønefoss løsnet det litt for både Josh, Ine og meg som alle setter ballen i mål og blir backet av gode lagvenninner.

Nevnte Halseth ble også nominert til rundens mål blant tre alternativer. Anna Vagstad Brunstad sendte en rakett av en crosser til Halseth som headet ballen inn. En av de råeste scoringene vi har sett på Ferd Arena Hosle – se den her!

Etter en spennende avstemning i Nettavisen var det ØHILs mål som stakk av med seieren med hele 7 500 stemmer. Det var stas for målscorer Halseth:

Å bli kåret til rundens mål er veldig gøy og spesielt et mål hvor vi kombinerer bra på ett og to touch. Anna sin langpasning er ekstremt bra og da gjør jeg noe som jeg aldri har gjort før som å stange den inn i lengste.

Servitør Brunstad vil se mer av hodespillet til kantspiller Halseth:

Vi er strålende fornøyde med det tredje målet; vi kombinerer oss hele veien fra keeper, langs høyresiden også ender det med en heading fra venstre kant. Ellen er ikke kjent for å heade mye, men det ser ut som at hun må begynne å gjøre mer av det!

JUBELSCENER: Spillerne på ØHIL Elite håper på flere jubelscener. Foto: Bildebyrån

Det nærmer seg en liten sommerferie for ØHIL Elite, men først venter Medkila. Strømstad Berre forventer en tøff bortekamp:

Det er en deilig følelse og slå Hønefoss 4-2, der vi beviser at hard jobbing gir uttelling. Nå venter en veldig tøff bortekamp. Vi skal ta med oss den gode selvtilliten inn mot Medkila-kampen og revansjere et bittert 2-1 tap fra forrige sesong.

ØHIL – Medkila i tall

Etter seks oppgjør i nyere tid står begge lagene med tre seire hver- uavgjort er altså ikke et alternativ for noen av lagene. I disse kampene har det blitt tildelt hele 14 (!) gule kort kort – hvorav ØHIL står for ti av kortene. Medkila har fått et rødt kort. Måldifferansen i kampene har vært på 1-2 mål bortsett fra i 2019- da vant ØHIL 4-1 på Ferd Arena Hosle. I fjor vant lagene en kamp hver- hvor Medkila står med den siste seieren; 2-1 i Harstad.

Det forventes en tøff kamp med mye duellspill. ØHIL ligger litt bedre an på tabellen med sine ti poeng foran Medkila sine syv. Medkila trenger sårt poeng for å henge med i teten, og ØHIL trenger poengene for å ta opp kampen med Amazon og Røa helt i toppen.

Kampen kan sees på Direktesport her.

Medkila – ØHIL
Harstad Stadion
Kl. 13:00
11.07.2021

#Fordidetergøy
Følg oss på Facebook: ØHIL Fotball Elite
Instagram og TikTok: @ohilelite