Første test mot eliten unnagjort


Lørdag hadde ØHIL sesongens første møte med et eliteserielag, i form av en treningskamp mot Sarpsborg. Sarpsborg ble nummer 6 i Eliteserien forrige sesong, og bet godt fra seg mot Drammen i NM-kvartfinalen, selv om det endte med tap. Sarpsborg har en rekke sesonger i Eliteserien bak seg, og det var ingen tvil om at det var et godt bandylag som stod klare på andre siden av Sarpsborg stadion.

Fokus i kampen var å heve samspillet fra forrige treningskamp. Hele laget var innstilt på at vi hadde mye å gå på. Dessverre kom det en del forfall i siste liten, noe som resulterte i at laget bestod av åtte seniorspillere (hvorav to keepere), en juniorspiller og tre guttespillere (som hadde avsluttet egen kamp kun 20 minutter tidligere). En rask opptelling vil vise at man da hadde én innbytter, i form av en keeper. Likevel var de oppmøtte klare for en god treningsøkt og en følelse av nivået som venter oss kommende sesong.

Fine forhold i Sarpsborg

Kampen ble som ventet, og det ble mye defensiv jobbing. Sarpsborg var hakket hvassere i alle deler av spillet. Litt raskere, litt mer presise med pasningene, litt bedre på å ligge tett, litt bedre på kommunikasjon. Pauseresultatet viste 6-0 til Sarpsborg. Dette var som forventet før kampen, gitt fraværet av 3-4 helt sentrale spillere i laget. Man fant likevel en rekke lyspunkter. Tidvis var styringen veldig bra, og half og back jobbet godt sammen.

Andreomgang startet bra, og Endre Tveiten sørget for en redusering til 6-1. Sarpsborg var fremdeles et bedre bandylag, men man hadde nå fått justert seg litt mer til tempoet. Personlige feil ble luket ut, og Sarpsborg måtte jobbe hardere for å komme gjennom. Sluttresultatet viste 9-1.

Eivind med pep talk i en timeout

Man skulle kanskje tro det er vanskelig å være fornøyd med en kamp når man har tapt 9-1, men det var mange lyspunkter og gode svar som kom ut av denne kampen.

  1. Tempoet er høyere enn i 1. divisjon, men ikke verre at vi skal klare å justere oss til det. Det vil fordre god kommunikasjon på banen og litt bedre spillforståelse.
  2. Vi må bli mer lojale mot mønstrene og løpene vi skal ta.
  3. Vi har noen gode guttespillere på vei opp.

Det siste punktet var kanskje dagens hyggeligste erkjennelse. Albert Bruu Sollien, Thomas Wiken og Lucas Hansen Dahlen fikk sin ilddåp på A-laget, og gutta reiste seg så til de grader til utfordringen. Samtlige tre hadde allerede en kamp i beina, uten at dette syntes nevneverdig før mot slutten av kampen. De spilte med selvtillit og gjorde en utmerket figur mot spillere som har spilt bandy siden før disse gutta ble født. Alle tre er en del av A-lagstroppen, og i dag viste de at det ikke er uten grunn. Det blir utrolig spennende å følge disse talentene denne sesongen, og i årene som kommer.

Det er lov med krampe når man har spilt to kamper rett etter hverandre

Dette var siste gjennomkjøring før ØHIL gjør comeback i Eliteserien lørdag 9. november kl. 16.00 på Rud. Vi håper så mange som mulig har anledning til å komme og støtte gutta i grønt og hvitt. Hele A-lagstroppen er innstilt på å gi 110% på banen, og da trenger vi så mye støtte på tribunen som vi kan få! Sees på Rud!