God gjennomkjøring for rekruttene


På lørdag kom en av samarbeidsklubbene til ØHIL, Asker, på besøk til Ferd Arena Hosle for å spille mot KEU (Kvinner Elite Utvikling). Noen spillere fra damelaget var også med i troppen til hjemmelaget. Hovedtrener for rekruttene, Håvard Hauge Haakonsen, var fornøyd med mye av det han så:

– Det var veldig gode rammer for øving på lørdag. Vår samarbeidsklubb Asker var god matching for oss, og været var nydelig. Vi øvde på en del prinsipper i frispillingen og løpene vi tar når vi har ballen høyere i banen. Hovedfokuset var på «ØHIL i angrep», men vi fikk også øvd mye på det høye presset vårt.

Kunne skapt mer

Hjemmelaget hadde brukbar sjansestatistikk, men Haakonsen savnet flere skudd på mål:

– Spesielt med ballen høyt og bredt klarte vi å starte med mange gode løp «gjennom forsvarets linjer» hos Asker og vi fikk ofte flyttet ballen til spillere i gunstig posisjon inne i 16-meteren til Asker. Dette var et viktig fokusområde før kampen. Herfra kunne vi omsatt flere målsjanser til avslutninger, og flere avslutninger til skudd på mål. Den siste «scoringsfasen» skal vi jobbe mer med fremover.

GOD TIME: A-lagets Karoline Røren Svanes spilte 60 minutter. Hun er en del av ØHIL/NTG.

ØHIL gikk opp til ledelsen 1-0 etter en crosser fra Dorthe Danbolt som ble stusset via Anna Lundby til Ingrid Kleppo Vangen som satte ballen kontrollert i mål. Asker utlignet til 1-1 etter en dødball i 2. omgang og resultatet ble dermed 1-1.

– Vi var brukbare i frispilling selv om vi oftere kunne vendt spillet motsatt, og vi har mange gode løp som vi utnytter bra. I tillegg står vi i høyt press omtrent hele kampen og får øvd mye på dette, selv om det naturligvis blir litt tungt på slutten. Asker gav oss veldig god matching på banen og viste god klubbkultur da de ryddet garderoben plettfritt etter kampen. Dommer Martin Sjelle fra Slemmestad IF dømte kampen på en utmerket måte.

Kommende helg reiser rekruttene til Fredrikstad for å møte østfoldingene til kamp på Fredrikstad Stadion kl. 17:00. Regionaljentene på J15 møter Gresvik IF i forkant kl. 14:30.