GRATULERER MED DAGEN!


Idrettslaget Grav og Voll åpnet sitt 1. møte 8/1-47 på Østheim.

Dette framkommer av styreprotokollen som er trygt oppbevart på klubbhuset på Hosle i dag.

Det var Einar Steinbø som ledet møtet i det som først ble omtalt som et «arbeidsutvalg». Steinbø ble senere styreleder i idrettslaget.

Den første valgte styrelederen var imidlertid Arne Winnje. Det første Winnje gjorde på det konstituerende møtet, var å sette av en pause på 5 minutter til loddsalg, før han orienterte om at idrettslaget skulle ha følgende idrettsgrener:

-Friidrett
-Orientering
-Fotball
-Håndball
-Skisport
-Bandy

Kjerneområdet for idrettslaget var fra starten idrettsplassen ved Grav skole, og fokuset på å sikre seg areal til aktiviteten var hovedfokuset etter oppstarten av idrettslaget.

Klubben fikk raskt mange medlemmer. Om det var på grunn av nivået på avgiftene vites ikke, men medlemskap for de under 16 år kostet 1 krone.

MYE har skjedd i ØHIL-land etter 1947. Grav og Voll skiftet navn til Bæring, Bæring slo seg sammen med Hosletoppen til Hosle IL, og Hosle IL ble etter hvert slått sammen med Øvrevoll Ballklubb til ØHIL i 2007, slik vi kjenner klubben i dag.

Klubben vår har en sterk historie, og vi er stolte av den plassen idretten har hatt i en stor del av nærmiljøet vårt. Selv om klubben vår skal være en klubb for ALLE, er det jo stas når våre utøvere oppnår gode sportslige resultater. Selv om det i dag er fotball som er vår største idrett, og fortsatt størst i landet i forhold til antall aktive, er det i andre idretter vi har oppnådd størst suksess.

GÅSEHUDVARSEL!

I fare for å tråkke på noen tær, er klubbens stolteste øyeblikk i vår 75 år lange historie da «Ørnen fra Hosle» satte ny verdensrekord i Skiflyning i Planica (Slovenia) i 2005 med TOHUNDREOGTRETTINIMETER!. Gjenopplev hoppet her .

Men; vi er jo ikke spesielt flaue over hva fotballprofilene Jørgen Skjelvik og Andreas Hanche-Olsen har fått til heller… Og Siri Nordby. Og heller ikke håndballspiller Karoline Dyhre Breivang!

ØHIL har i dag 7 idretter, og opp igjennom historien er det mange sterke prestasjoner, og pokaler som er vunnet. Vi har mange norgesmesterskap i ulike idretter og det siste ble vunnet i 2020 da vårt baseball-lag ØHIL ROYALS kapret pokalen i 2020!

Foto: Budstikka

I 75 år har ØHIL vært en viktig brikke i utviklingen av barn og unge i vårt nærområde. Det håper og tror vi at klubben også vil være i de neste 75 årene. Vi lykkes med mye, og selv om vi kan være stolte av sterke prestasjoner på nasjonalt og internasjonalt nivå, skal vi jobbe for å være den beste klubben for ALLE. I ØHIL skal vi bidra til utviklingen av MENNESKER som lærer seg medgang, motgang og sosial kompetanse!

I løpet av 2022 kommer vi selvfølgelig til å markere jubileet på behørig vis. Gitt dagens gjeldende restriksjoner blir dette ikke i dag, men vi håper og tror på at dette kan la seg gjøre i løpet av forsommeren. Og da kanskje i forbindelse med åpningen av vårt nye hovedanlegg på Hosle.

Dersom det er noen der ute som tid, lyst og motivasjon til bidra rundt en 75-års markering er vi svært takknemlige for hjelp! Både i forhold til arrangement, men også gjerne for å lage en (valgfri) dokumentar om klubbens historie! Vi har mye stoff lagret på klubbhuset. Ved interesse, ta kontakt med sverre@ohil.no .

Gratulerer med dagen!

Hilsen oss fra hovedkvarteret,

Elin Spjelkavik (styreleder) og Sverre Nordby (daglig leder)