Gutter 19 rykket opp til 1. divisjon etter dramatisk kvalik!

Et svært viktig opprykk til 1. divisjon ble klart på Nordre åsen i går kveld. Det var ulidelig spennende helt til sluttsignalet lød og spillere og ledere kunne juble for et etterlengtet opprykk. Dette var en svært viktig seier for guttesiden i ØHIL fotball, og gir nye muligheter for beholde "flest mulig, lengst mulig" som er klubbens ambisjon.

Kvalik-spillet mellom ØHILs G19-lag og Skeid 2 inneholdt alt av dramatikk man kunne drømme om. Og litt til! Etter en hektisk uke med kamp hjemme mandag og borte torsdag rykket vi opp etter 6-6 sammenlagt og seier totalt sett på bortemålsregelen!

Mandagens kamp på DNB arena Hosle ga gutta våre skikkelig bakoversveis, og kampen endte med en 6-0 seier til bortelaget. I etterkant kom det fram at Skeid hadde benyttet et langt sterkere lag enn de hadde anledning til. De kunne stille med 5 spillere som spilte siste kamp for interkretslaget sitt, men de hadde benyttet 10. Oslo fotballkrets gjorde derfor om resultatet til 3-0 til ØHIL etter gjeldende retningslinjer.

Beskjeden om dette kom samme dag som returkampen skulle spilles, og ga ØHIL-gutta ny motivasjon. Vi visste jo at Skeid uansett kom til å stille med et sterkt mannskap, der de fleste hadde erfaring fra senior- og intrekretskamper, altså med et helt annet nivå enn det vi har møtt i seriespillet. Dette er jo noe av problematikken vi møter når det er avgjørende kamper og når man møter et 2. lag.

ØHIL-spillerne hadde altså en 3-0 ledelse å gå på, og startet kampen svært bra, med et godt organisert forsvar. Det tar 34 minutter før Skeid scorer etter et straffespark. Men ØHIL kvitterer umiddelbart til 1-1 ved kampens store spiller, Marcus Holter Sæther. Rett før pause får Skeid to nye scoringer, som gjør at lagene går til hvilen på stillingen 3-1. Men fortsatt med ØHIL i ledelse totalt.

Før det har gått 10 minutter av 2. omgang får Skeid to nye scoringer, som gjør at Skeid inntar ledelsen totalt. Det betyr at ØHIL må fram å score mål. Og det gjør vi! Sæther er frampå for andre gang og reduserer til 5-2. Men ny nedtur følger! Skeid får tildelt sitt andre straffespark for dagen. En annen av ØHILs store helter denne dramatiske kvelden står da fram. Tamsir Cham redder straffen på mesterlig vis! Etter dette er Sæther igjen på plass og setter sitt 3. mål for dagen. Med det setter han ØHIL i en svært god posisjon når det gjenstår under 10 minutter av kampen. Med 6-5 sammelagt til ØHIL, og med flere bortemål, må Skeid score to ganger!

Og det er de svææært nære på å gjøre. De scorer først en gang i det 87. minuttet og utlikner til 6-6 sammenlagt. I noen hektiske sluttminuttene kjører Skeid på, men vi holder stand og sikrer med det opprykket!

Dette var en kamp for historiebøkene og en kamp for framtiden for ØHIL fotball! Et langsiktig mål om å få et juniorlag på et godt nivå, som yngre spillere kan strekke seg etter, vil garantert medføre at vi klarer å beholde flere spillere i klubben! Vi kan nå starte forberedelsene til en ny sesong, med et svært godt, differensiert tilbud til spillere på alle nivåer!

Gratulerer til trener Georg Dyngeland og alle spillere og fans!!