Historien om Hoslebanen

Vi trenger en ny Hoslebane!

Hoslebanen ble tatt i bruk i 1966, da var det en «gress» bane på et jordet. Det var Bæring som historisk hadde tilgang til Hoslebanen og det var fotballaktivitet på banen. Bandygruppen i Øvrevoll BK og Hosle IL (daværende Bæring IL) brukte opprinnelig Nadderud Stadion som sine hjemmebaner, men fikk problemer da denne ikke lenger ble islagt etter 1979. Etter dette flyttet bandyen til Kadettangen og andre baner i området som Eikelibanen. Problemet med Eikelibanen var at den var for liten til å spille 11’er kamper og det var ikke plass til å utvide banen. Banesituasjonen var så dårlig for bandygruppene i Øvrevoll BK og Hosle IL, at kommunen kom med et tilbud om i utvikle Hoslebanen som bandybane for begge klubbene. I 1988 ble Hoslebanen bygd om til et riksbandy anlegg. Da ble bandytreningene flyttet fra Eikeli og samarbeidet mellom Øvrevoll BK og Hosle IL ble en realitet.

Byggingen av Hoslebanen i 1988 ble til en grusbane med lys og vanningsanlegg og med bedre grunnforhold. To år senere var sammenslåingen av bandygruppene et faktum. Det var da den eneste flaten som er stor nok for å kunne spille både fotball og bandy i alle aldersgrupper og serienivåer.

Hoslebanen er i dag den banen som ligger nærmest klubbhuset, med sine gode fasiliteter med 4 garderober, sliperom, butikk, kiosk. Banen har i tillegg et garasjeanlegg bygget for traktor og ismaskin, med opplegg for vann. Det er i tillegg helt nye innbytterbokser og god plass til å bygge et fremtidig tribuneanlegg. Banen er altså ideel for utvikling til begge idrettene, med svært gode fasiliteter rundt.

 

Hosle Skole og Hoslebanen 1968