Hoslehallen stenger for aktivitet for aldersgruppen 13-19 år

Formannskapet i Bærum Kommune fattet fredag 04.12 vedtak om å stenge ned innendørs idrett for ungdom 13-19 år.

Det ble klokken 08:30 – 10:30, 04.12, avholdt et ekstraordinært møte i formannskapet i Bærum Kommune. Utfallet av dette møtet ble en videre nedstengning som påvirker våre unge fra 07.12 til medio desember i første omgang.

Oppdaterte retningslinjer finner du her.

Uansett hvor enig, eller uenig man er i avgjørelsen, så er det forferdelig trist. For sannheten er; at håndballtreningene har vært, og er med på å normalisere en hverdag som ellers er nokså unormal. Likevel må vi stole på at Kommunen gjør vedtak og tiltak som er riktige i det store bildet.

Det er sjeldent jeg er bekymret. «Dette ordner seg» er holdningen min til de aller fleste problemstillingene som oppstår. Og som regel – så gjør de det. Men nå, nå jeg er oppriktig bekymret for konsekvensene på sikt ved slike avgjørelser og synes det er trist at de vi til det ytterste skulle skåne – blir skadelidende, nok en gang.

Jeg er vanvittig stolt!

For midt i en global pandemi har vi i ØHIL Håndball etter sommeren gjennomført rundt 1000 timer med trening for våre barn og unge. Trenere, foreldre og frivillige har lagt korona-frykt til side for at våre barn og unge har kunnet utfolde seg på håndballbanen. Og jeg vet at det har kostet. Det er ikke mange ukene siden alle våre trenere stod i haller og gymsaler med munnbind og det aller meste føltes håpløst. Men utøverne våre har fått trene og mesteparten av tiden – helt normalt.

Jeg har alltid visst hva idrettsglede er og selv følt på det, men dette halve året har den blitt presentert for meg i ny drakt. Aldri har jeg opplevd så mange barn og unge som oppriktig gleder seg til å gå på en helt ordinær trening. Da er det på sin plass å rette en stor takk til ALLE som har bidratt til at denne idrettsgleden har kunnet utfolde seg i Hoslehallen og gymsalene. For uten trenerne, foreldrene, frivillige og utøverne våre hadde ikke dette vært mulig. Tusen takk!

Vi vet at dette har krevd mye av dere

Og nå ønsker jeg å komme med enda en oppfordring. Alle trenere på lag til 13-19 åringer:

Ikke ta juleferie helt enda!

Vi har tidligere vist oss å være tilpasningsdyktige. Det har jeg troen på at vi skal klare igjen!

Det er ikke til å legge under en stol at håndballtrening inne, er mye morsommere enn alternativ trening ute. Men vi skal ikke undervurdere viktigheten av samholdet og følelsen av tilhørighet en felles trening gir i en tid som denne.

For våre 13-19 åringer, blir det ikke helt den juleavslutningen som vi hadde håpet på med lukten av klister og svette fra overtrekksvester, den pipende lyden av sko mot parketten og baller som smeller i krysstanga. Likevel har vi nå muligheten til la kreativiteten utfolde seg utendørs med nye former for lek og spill sammen. For det blir viktig og ikke overlate ungdommen helt til seg selv nå. Vi må etter beste evne legge til rette for det beste mulige aktivitetstilbudet etter forholdene. Det har jeg virkelig troen på at vi kan klare!

Ta vare på hverandre og fortsett den gode jobben som har blitt lagt ned. For det kommer en tid etter denne også. Og da, skal vi være klare!

– Førjulshilsen fra Tobias, Sportssjef ØHIL Håndball.