Seks runder før slutt i annerledes-sesongen 2020 tror Kjølv fortsatt på kvalik. - Det blir seks cupfinaler! (Foto: Ellen Halseth)

Hovedtrener Kjølv: – Det handler om å sette ballen i mål!


ØHILs a-lag for kvinner gikk gjennom en tung periode i september med fire tap på rad, før det endelig ble seier igjen mot Amazon Grimstad sist helg.

– Det handler om å sette ballen i mål. Det har vært krevende som trener å se at vi ikke får betalt, men spillergruppa og kapteinsteamet har vært forbilledlig i denne resultatmessige tunge perioden, sier ØHILs hovedtrener Kjølv Eidhammer.

Han er klar for ny, knallhard kamp på Hønefoss til helgen.

Tap i begge seriekampene mot topplaget Stabæk, tap borte mot Medkila, samt cuptap mot Amazon Grimstad hjemme på Ferd Arena Hosle – ØHILs 1. divisjonskvinner vil ikke se tilbake på september med glede, selv om tapene ikke nødvendigvis reflekterer fullt ut det som ble prestert på banen.

– Fire tap er alltid krevende å håndtere. Som trener har jeg i denne perioden hatt en god dialog med spillergruppa og teamet rundt. Prestasjonene har vært helt ok, men vi har fått dårlig betalt. Stemningen i troppen er god, og formen er det ikke noe å si på, sier hovedtreneren.

Spesielt i bortekampen i Harstad, der to straffespark til Medkila i første omgang ble avgjørende, gjorde hjemreisen ekstra lang.

– Begge tapene mot Stabæk håndteres greit, i de kampene har vi ikke vært gode nok. Mot Amazon i cupen straffes vi dessverre hardt for noen unødvendige feil i kampen, men bortetapet mot Medkila var veldig vanskelig å akseptere. Vi er det klart beste laget og burde med større effektivitet vunnet kampen klart. Vi hadde vel ikke akkurat flyt med dommeravgjørelsene heller, mener Kjølv.

Opprykk fortsatt mulig

Til tross for en fjerdeplass på tabellen og seks poeng opp til Medkila på kvalik (med én kamp mindre spilt), har ikke a-laget mistet trua på at de fortsatt kan greie opprykk. Selv om man resultatmessig må ha marginene på sin side.

– Vi har seks kamper igjen. Det er seks cupfinaler. Vi er dessverre avhengig av hjelp for å klare andreplassen, men vi skal gjøre alt for å vinne de resterende kampene. Det vil handle om en eventuell kvalifiseringsplass, så det er mye å spille om. I tillegg vil pengebonus være en gulrot for ØHIL inn mot 2021, sier han og nekter for at det er et være-eller-ikke-være for klubben med opprykk til Toppserien på syvende forsøket.

ØHIL rykket opp fra 2. divisjon i 2013 og har siden den gang hatt som overordnet mål å avansere til Toppserien.

– ØHIL må ikke rykke opp denne sesongen. Vi bygger stein på stein og er i ferd med å bli mer og mer klare for å ta ett steg til. Kontinuitet er viktig og nå er det i ferd med å bli en del av ØHILs kultur også, både på trener- og spillersiden. Det er et viktig signal til omgivelsene at vi jobber godt over tid med spillere som har lyst til å være i ØHIL, sier han. Den klareste dokumentasjonen på det, er det faktum at mange spillere allerede har startet å signere for 2021-sesongen, selv om jentene ikke vet hvilket nivå de kommer til å spille på.

HBK er neste utfordring

På lørdag er det full fart igjen, med ny «cupfinale» mot HBK. ØHIL-jentene er svært bevisste på hva som venter dem. Hønefoss selv mener de er godt forberedt på å ta imot bærumslaget på AKA Arena.

– På lørdag så går det ikke like fort. Klarer vi å tenke litt kjappere da, så er vi i forkant, så skal du se at vi skal leke litt med ØHIL på lørdag. Vi skal ta tre poeng der. Vi har en fantastisk hjemmestatistikk som vi skal opprettholde, vi har ingen nye skader, og vi kan kanskje trylle opp noen nye navn i den troppen, sier HBKs hovedtrener, Gundro Thorstensen, til Ringerikes blad.

Hjemmestatistikken, som Thorstensen refererer til, dreier seg like mye om at HBK hadde en dårligere hjemmestatistikk enn bortestatistikk i fjorårets sesong, med blant annet fire hjemmetap. I år har de kun tapt én kamp hjemme på AKA.

HBK ligger i øyeblikket på tredjeplass på tabellen, ett poeng foran ØHIL, men med én kamp mer spilt. Begge klubber jakter på den attraktive andreplassen.

Den som er med på leken…

Kjølv har merket seg at trenerrivalen mener HBK skal leke med ØHIL på hjemmebane. I fjor endte leken i ØHIL-seier 2-3, blant annet etter et fantastisk langskudd fra Josh. I år har ØHIL allerede notert seg for én seier mot HBK, og kan godt tenke seg full pott, med seks poeng over to seriekamper.

– Det viktigste i denne kampen er å være ØHIL fullt ut. Vi må tørre å spille vårt spill, men samtidig være obs på HBKs styrker, sier han.

Den aller største styrken er selvsagt superspiss Silje Nyhagen, som vi til det kjedsommelige har understreket spilte for ØHIL før:-)

Hun er toppscorer i. 1. divisjon med 17 mål etter 13 kamper og er allerede forbi de 16 hun scoret i fjorårssesongen. Silje ligger to mål foran Melissa Bjånesøy som er angriper for serieleder Stabæk.

Langt viktigere enn å hindre Silje er det kanskje at ØHIL finner igjen noe av målformen fra i fjor. Mens HBK har scoret 37 på 13 kamper, som utgjør nesten tre mål i snitt, har ØHIL puttet 23 på 12 kamper, som er knapt to i snitt.

– Seieren mot Amazon sist helg var viktig for selvtilliten til laget. Vi holdt nullen og skapte sjanser. I tillegg hadde vi mye av banespillet. Fremover handler det om å sette ballen i mål. Jeg er evig optimist, sier Kjølv Eidhammer med et smil.