Om det er is på Hoslebanen de neste 30 årene, avgjøres NÅ.


Det har vært is på Hoslebanen siden 1988 – altså i snart 30 år. Om det er is på Hoslebanen de neste 30 årene, avgjøres NÅ. Historien om Hoslebanen finner du her. Det handler ikke om denne vinteren, eller neste vinteren, det handler om de neste 30 årene. «Det snør ikke skispor» er blitt et kjent utsagn, det samme kan man si om isen på Hoslebanen. Den kommer ikke av seg. Naturisen er avhengig av mange faktorer;

  • Ideelt skal det være 3-4 dager med skikkelig kulde, uten nedbør (snø), slik at telen får satt seg skikkelig.
  • Alle foreldre fra alle årganger i bandygruppen må ut på døgnkontinuerlig vakter, mens kuldegradene holder seg.
  • Vi trenger nesten en uke med stabil kulde uten nedbør for å lage issålen.
  • Vanning med håndslange tar ca 40-50 timer for å bygge opp en såle, og det er hardt, kaldt og tidkrevende arbeid som gjøres av frivillige.
  • Stadig mildere og mer ustabile vintre fører til at man må regne med å gjøre denne øvelsen 2-3 ganger hver sesong.

Isen på Hoslebanen brukes av alle. For klubben er den organiserte aktivitet for de minste viktig å kunne gjennomføre på en lokal bane. I helgene kryr det av publikummere, naboer og alle skøyteglade mennesker. På dagtid bruker alle skolene i nærområdet banen i tillegg til NTG.

Dette er kun mulig fordi ØHIL har en bandyavdeling som bygger opp og tar vare på isen. Ismaskinen kjøres av frivillige foreldre og er ute 2 ganger hver dag når forholdene tilsier det. I fjor hadde vi en rekord vinter for naturisbanen med utrolig gode forhold, men det er kun 3 år siden vi hadde 14 dager med is. I tillegg til alt det frivillige arbeidet, får vi god hjelp fra kommunen til å skrape og brøytebanen for snø, samt vedlikeholds vanning.

 

Får vi ikke til et kunstisanlegg er det høyst usikkert hvor lenge det er is på Hoslebanen om vinteren. Styret i ØHIL Bandy tror ikke klubben klarer å holde aktivitetsnivået og rekrutteringen til bandygruppen i mange år til, uten kunstis. Vi er oppriktig bekymret for bandyen i ØHIL og isen sin fremtid, hvis vi ikke får på plass et kunstisanlegg.

I tillegg har fotballgruppen et sterkt ønske og behov for kunstgress på Hoslebanen. Det er like liten fremtid for fotball på grus, som for bandy på naturis. Baneforholdene til medlemmene våre må forbedres. Uten anlegg ingen idrett og ingen idrett uten anlegg!

Utfordringene med å legge naturis på kunstgress er store, forholdene for islegging blir mye værre. Dilemmaet er at vi ikke kan holde en så sentral idrettsflate i vårt området, som grus i all fremtid.

Eikelibanen kommer på et tidspunkt til å bli kunstgressbane. Først skal det bygges flerbrukshall, men etter dette er den en plan og ønske om kunstgress. Da vil mest sannsynlig Eikeli isen forsvinne. Det betyr at vi ikke har noen isbane i nærområdet om 5-7år.

Det er derfor så uendelig viktig at vi klarer å samle inn nok penger til å gå videre med prosjektet. Vi kan ikke la prosjektet stoppe nå, vi må få tid til legge press på både Bærum Idrettsråd og Bærum Kommune til å få støtten vi trenger for å lage dette anlegget. For innbyggere i vårt området vil denne banen ha en mye større effekt og nytte enn de nye anleggene på Nadderud stadion og friidrettsbanen på Bærum Idrettspark.

Det er alvor nå, det er nå du må støtte, det er nå det gjelder. Isbanens fremtid er i dine hender. Bandygruppen er ditt verktøy for å sikre is på Hoslebanen.