Karoline Røren Svanes tatt opp til KEA


Karoline Røren Svanes, født 2004, er fra august 2021 tatt opp i A-stallen til ØHIL Kvinner Elite A (KEA). Hun har skrevet en kontrakt ut juni 2023. Karoline kom til ØHIL august 2020 ifm oppstart NTG, og før det var hun hospitant i en lengre periode. Karoline kommer opp via Kvinner Elite Utvikling (KEU), noe som igjen viser at utviklingsveien leverer spillere som tar steget. Karoline er en av åtte fra 2004-årgangen som har fått spilletid med A-laget i år.

Karoline har vist en fin utvikling i perioden som NTG-elev, spiller i utviklingsgruppa og hospitant i A-troppen. Hun er en spiller med godt tempo, gode ferdigheter og gode fysiske forutsetninger. I treningskamper har hun vist at hun kan håndtere oppgavene som forsvarsspiller på et meget godt nivå. Vi er sikre på at Karoline vil utvikle seg videre i A-gruppas treningshverdag. Karoline kan spille i alle posisjoner i forsvaret.

Kjølv Eidhammer, hovedtrener KEA

Karo har jobbet veldig godt gjennom sitt første år på NTG/ØHIL. Det er veldig gledelig å kunne se progresjonen hun har hatt gjennom et strukturert skole- og klubbsamarbeid. Med denne helhetlige oppfølgingen får hun en hverdag tilrettelagt for videre utvikling, læring og eierskap.

Zeid Saleh, utviklingssjef kvinner

Karoline er en av flere NTG-elever som har dratt nytte av det gode samarbeidet mellom skole og klubb, og blir nå en av 15 (av 22) antall nåværende og tidligere NTG-elever i A-troppen. 

Vi benytter anledningen til å takke moderklubben Eik for det gode arbeidet som gjøres. Karoline er den andre spilleren – sammen med Malene, fra Eik og samme årgang i A-stallen.

Vi er veldig stolte over jobben hun legger ned og gleder oss veldig til å følge hennes videre utviklingen.