Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

Kjølv Eidhammer gir seg som hovedtrener for ØHILs damelag


Kjølv Eidhammer har bedt om å bli løst fra sin kontrakt som hovedtrener for ØHILs damelag i 1. divisjon for kvinner. Kjølv sier selv at han mangler energi og motivasjon for å gå på en ny sesong, og mener derfor at jentene fortjener en høst gjennom det kommende sluttspillet med topp motiverte mennesker både på banen og i det sportslige støtteapparatet.

– Tiden som sjef for ØHILs flaggskip har vært givende og det er særlig spennende å observere at jentene utvikler seg og presterer både individuelt og som lag, sier Eidhammer. Samtidig er det krevende å kombinere hovedtrenerjobben med familie og full jobb, avslutter han.  

Kjølv avslutter sin stilling som hovedtrener etter nærmere avtale, og klubben er i dialog med Kjølv om det er muligheter for å kombinere sin jobb som rektor ved NTG-U med videreutvikling av spillere i og til ØHIL Toppfotball.

– Kjølv har vært hovedtrener for ØHILs damelag de siste fire sesongene. Selv om klubben ikke har oppnådd Toppseriespill, har laget levert fremragende prestasjoner i toppen av 1. divisjon, sier leder av ØHILs Toppfotballstyre, Trond-Morten Lindberg. I tillegg har klubben produsert flere talenter til yngres landslag, nå siste i både J-15, J-16 og J-18 troppene denne måneden, sier Lindberg. Vi er imponert over gløden, kraften og engasjementet Kjølv har hatt i spillergruppen og synes det er trist at han slutter som hovedtrener og har samtidig stor respekt for beslutningen, avslutter han. 

ØHIL er i nå i gang med å finne Kjølvs erstatter, i første omgang for sluttspillet og deretter inn i 2023. Assistenttrener Jens Petter Berg og keepertrener Gisle Olstad leder laget inntil en ny løsning er på plass.