KLAR: Hovedtrener for ØHIL Toppfotball, Kjølv Eidhammer, er klar for å starte 2022-sesongen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

Kjølv klar for ny sesong


I disse dager forbereder vårt flaggskip i fotballen, damelaget, seg til nok en ny sesong i toppfotballen. Våre aller beste skal ta nye steg. Damelagets hovedtrener, Kjølv Eidhammer, er klar for en ny sesong og vi har spurt den karismatiske treneren om han har noen tanker om den kommende 2022-sesongen.

ØHIL Toppfotball på vei inn i 2022

Da er vi klare for en ny sesong med ØHIL. 2021 var nok en god prestasjon av laget, og prestasjonene viste at jobben som er gjort over flere år har gitt fin utvikling. Vi har fått lov til å jobbe med god kontinuitet både når det gjelder spillergruppa og teamet rundt. I tillegg har klubben bidratt til å bygge kulturen stein for stein. Vi har fått på plass en god treningskultur, en god garderobekultur og en sulten og motivert spillerstall.

MYE Å JUBLE FOR: Spillerne på ØHIL Toppfotball hadde mye å juble for i 2021. Nå er de klare for nye steg i 2022-sesongen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

2022 blir et spennende år for kvinnefotballen. Nytt seriesystem krydret med en ny medieavtale i 2023 gjør at sesongen 2022 vil bety mye med tanke på videreutvikling av toppfotballen. ØHIL ønsker å være med på dette, så for vår del gir en økt satsing på sport og nytt anlegg gode signaler til at vi mener alvor. I tillegg har laget nå et eget styre som skal følge opp og videreutvikle satsingen.

2021-sesongen er nå i stor grad ferdig evaluert. Spillerne har kommet med sine betraktninger, trenerne har evaluert egen og lagets innsats og kampene er analysert på nytt. Målsettingene ble ikke nådd, men vi var veldig nære på flere av punktene. Vi har brukt tid på å finne fram til de viktigste og mest avgjørende fasene vi må forbedre i spillet vårt slik at vi kan ta nye steg i 2022. Vi har til tider spilt fin fotball med et ungt og fremadstormende mannskap, noe vi skal fortsette med, men vi må finne fram til enda mer vilje til å ta 3-poengere. Vi var ubeseiret de 9 siste kampene i 2021. Vi viste en fin stabilitet, men må i 2022 jobbe videre for å kunne avgjøre jevne kamper oftere.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

Etter sesongslutt tok vi litt fotballfri i november, men plukket opp hansken igjen i desember med noen gode fotballøkter. Kvaliteten som ble vist i desember lover godt for jobben vi skal gjøre inn mot 2022. Selv om covidspøkelset fortsatt henger over oss har vår nye fysiske trener, Bjørgunn Rushfeldt, sørget for at jentene har fått kjenne litt på både puls og syre. Vi har over flere år bygget et godt fysisk grunnlag, så øktene som kjøres nå håper vi vil gi gode resultater på banen også i 2022. Bjørgunn vil i 2022 sørge for en mer systematisk oppfølging av vår fysiske trening både individuelt og som lag. Vi gleder oss til å utvikle denne delen ytterligere. Denne treningen krydret med fortsatt gode spilløkter mener vi vil gjøre oss i stand til å henge godt med også i 2022.

I tillegg til å få Bjørgunn med på laget har vi også planer for å benytte oss mer strukturert av Mette Rosseland på det mentale området. Mette bidro litt sporadisk i 2021 med å styrke det mentale arbeidet med enkeltspillere og med troppen som gruppe. Mette jobber blant annet som personlig utvikler hos LSK herrer i Eliteserien. Vi mener at Mette og Bjørgunn vil kunne bidra til at vi løfter oss noen viktige prosent til i prestasjonene våre.

KONTINUITET: I tillegg til Kjølv og Jens Petter Berg (bildet) er keepertrener Gisle Olstad og utviklingsansvarlig Zeid Saleh med videre i trenerteamet fra fjorårssesongen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

Trenerteamet er kontinuitetsbærere, og klare til å ta fatt på sitt 4. år sammen. Undertegnede (Kjølv) fortsetter som hovedtrener, Gisle Olstad som keepertrener og Jens Petter Berg som assistenttrener. I tillegg vil klubbens utviklingssjef Zeid Saleh være tettere rundt laget for å følge våre unge og talentfulle spillere. Håvard Haakonsen blir også en del av teamet med hovedansvar for utviklingsgruppa. Vi er i gang med et viktig arbeide der vi ønsker å knytte A-lagets tanker tettere til utviklingsgruppa. Målet er å gjøre flere klare til å ta steget opp i toppfotballen internt.

Når det gjelder spillertroppen så er den nå ganske stabil. Vi jobber hardt for å utvikle gjengen som lag og individuelt, men i toppfotballen skjer det også utskiftninger.
I løpet av sesongen 2021 mistet vi ni spillere fra A-troppen. Mina Bergersen (AS Roma), Karianne Selseth (Røa), Mina Etnestad (Frigg), Kathrine Pleym (Fløya/TIL 2020), Klara Sporsem (VIF), Julie Støstad (sluttet), Natalie Velde (FKH) og kaptein Andrea Anderdal (Stabæk), samt Selma Pettersen som var på lån hos oss (Stabæk). Når noen spillere forlater oss, så må de erstattes med nye fjes.

SPILLERE UT: Noen spillere har forlatt portene til Ferd Arena Hosle, men ØHIL-tilskuerne vil bli kjent med nye fjes også i 2022. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no


Inn mot 2022 har vi fått på plass et veldig spennende keeperteam. Una Langkås, Vendela Bakke og Pia Grinde Hansen har alle tre landskamper for Norge, og viser fin utvikling i en god treningskultur. Tradisjonen tro utvikler ØHIL gode målspillere i et godt treningsmiljø. Vi gleder oss til å følge alle tre videre.

LANDSLAGSTRIO: Vendela, Una og Pia er alle på hvert sitt u-landslag. Les mer om keeperne i Gisle Olstad sitt innlegg i ØHIL Fotballs Julekalender.


Blant utespillerne er mange med videre. Spillergruppa er ung, og vi har mange som nå begynner å få mange kamper i erfaringsbanken. Det er en offensiv tropp med mange offensive fibre som skal ut for å fighte for ØHILs ære i 2022. Vi har mistet litt erfaring og ferdighet, men når vi ser på den troppen vi har tilgjengelig og hva som er på vei inn så er det ingen grunn til å senke forventningene det minste. Kontinuiteten i troppen gjør at vi kan utvikle spillet vårt videre, men også utvikle oss slik at vi blir enda mer uforutsigbare og har enda flere verktøy å bruke i kampene.
Det er flere spennende spillere som vi er interesserte i, men som også er nysgjerrige på oss. Nye fjes vil bli annonsert sammen med den gjengen som allerede har et bankende grønt hjerte.

1. divisjon 2022 blir en tøff affære. Vi har igjen et «lokaloppgjør» i divisjonen. Det er våre venner i HBK. Utover det skal vi på 7 flyturer til Tromsø, Harstad, Bodø, Kyrksæterøra, Ålesund, Bergen, Stavanger og busstur til Grimstad. Vi skal ut på spennende borteturer, men vi gleder oss også til å ta imot våre motstandere på nye Hosle Arena. Det blir et løft å få ny bane.

ØHIL ULTRAS: Høsten 2021 kom nyvinngen ØHIL Ultras som blant annet tok turen til Bergen (bildet). I år er det flere spennende borteturer for de ivrige supporterne fra Bærum Øst. Foto: Brage Æsøy Titlestad / Hordalandsfotball

I oppkjøringen blir det et tøft kjør for jentene (og teamet). Vi skal ha treningskamper mot:
22. januar       VIF
29. januar       Kolbotn
05. februar     Odd
12. februar     Frigg
12. mars         Røa

I tillegg reiser vi på treningsleir til Tyrkia 22. februar – 1. mars. Vi håper vi får en kvalifisert motstander der også.
Seriestarten er allerede 19. mars. Vi gleder oss veldig.

Ses på Hosle!

Sportslig hilsen,
Kjølv