Kjølv om LSK i NM og kommende seriekamp

ØHILs damelag tapte 2-0 i gårsdagens borteoppgjør i NM mot toppserielaget, LSK Kvinner. Til helgen venter Amazon Grimstad på bortebane. Hovedtrener Kjølv Eidhammer har sendt oss sine refleksjoner:

Et fortjent tap mot LSK i NM, men vi nærmer oss og er klare for ny seriekamp. Onsdag var det duket for NM 3.runde i LSK-hallen etter at NFF hadde «trukket» oss til bortekamp mot en topp 4-kandidat i Toppserien. Vi er inne i en viktig avrunding av seriespill før noen fortjente ferieuker, så vår meget gode tropp må benyttes fullt ut. Det var gøy å se at LSK bytter to spillere fra sin 11-er mot Arna Bjørnar, mens ØHIL bytter ut syv spillere fra seriekampen mot HBK. Det må også sies at seks av de syv spilte 45 min mot Lyn-2 to dager før NM-kampen, og at stopper Jenny Fredhall (f. 2005) debuterte med bravur fra start. Verdt å merke seg at hun spilte seriekamp for Asker i 3. div 31.mai.

Vi reiste til Lillestrøm med mål om å slå godt fra oss i tillegg til å få en referansekamp på nivået på øvre halvdel i Toppserien. Konklusjonen er at vi nærmer oss. Jens Petter og Gisle coachet jentene gjennom en god kamp i mitt fravær. 1. omgang ender 1-0 til hjemmelaget etter at LSK satte inn et mål i det 36. minutt, men vi er imponert over det som legges ned på banen av ØHIL-spillerne. Vi legger ned mye arbeid med kanskje litt slitne bein. LSK er nok hakket bedre med ball, tempo og skarphet, men vi ser at vårt unge lag henger godt med. Det er positivt at vi skaper sjanser, og ikke minst at vi står ganske godt defensivt mot gode spillere med erfaring fra Toppserien.

2. omgang starter uheldig da vi slipper inn på en corner til 2-0. Men, det er et stort pluss at vi ikke ramler sammen i kampen. Jentene viser at de står godt som lag gjennom omgangen. Med litt mer skarphet siste 1/3-del kunne vi også skåret mål . Et tilnærmet toppet LSK-lag vinner fortjent 2-0 og vi ønsker de lykke til i kvartfinalen. Vi viste at vi jobber godt med utvikling i ØHIL og at slike kamper hjelper oss til å se hva som skal til for å komme et hakk videre.

Nå ser vi fram til kamp mot Amazon lørdag 18.6. Vi reiser til Grimstad med en frisk og skadefri tropp. Mange har fått kamptid denne uka, så vi skal være godt forberedt fysisk og mentalt til det som venter oss på Levermyr. Vi møter en tøff motstander som tapte knepent mot VIF i NM (0-1), og som spilte en jevn kamp mot oss på Hosle. Vi må være forberedt på et godt hjemmelag som har vist at de kan ta poeng mot god motstand i serien. Vi gleder oss til å konkurrere om poeng i Grimstad.