HØNEFOSS AWAY: I fjor tok ØHIL Ultras turen til Garntangen og deretter AKA Arena for fjorårets bortekamp mot Hønefoss.

Klart for nok en thriller mot Hønefoss


Har du kjøpt årets sesongkort? KJØP DITT SESONGKORT HER!

På søndag tar damelaget turen til Ringerike og AKA Arena for å møte Hønefoss kl. 15:00 i andre runde av serien.

Det har vært mange gode kamper mellom ØHIL og Hønefoss. I august 2020 ble en av tidenes beste kamper på Ferd Arena Hosle spilt. ØHIL scoret direkte på corner to ganger (!) og Hønefoss utlignet til 3-3 på overtid. Det som allerede hadde en vært en thriller av de sjeldne skulle bli enda bedre. Rett etterpå, på overtid av overtiden, gikk hjemmelaget opp i 4-3 etter en scoring av mangeårig ØHIL-spiller, Anja Avdal. Jubelruset på Ferd Arena kokte i den skinnende august-solen.

– Jeg tenkte ikke så mye egentlig etter at HBK hadde utliknet. Vi visste det var en del tilleggstid pga. smårusk underveis, så var bare å fortsette å «gønne» på. Det var sjukt deilig å se ballen gå i mål på 4-3 og vite det ikke var lenge igjen av kampen.

MATCHVINNER: I 2020 fikk Anja Avdal gleden av å avgjøre rivalkampen mot Hønefoss BK. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

I påfølgende bortekamp vant ØHIL 0-6 i en maktdemonstrasjon på AKA Arena.

Jevnere i 2021

I 2021 var oppgjørene enda jevnere totalt. I første hjemmekampen på Ferd vant ØHIL 4-2 etter scoringer fra Joshualyn Favour Reeves, Ine Strømstad Berre og Ellen Halseth (x2). Hønefoss-angriper Emilie Nøkleby Finnevolden kontret inn to scoringer for bortelaget. I påfølgende kamp på AKA Arena ledet ØHIL 0-1 lenge etter en langskudd av Anja Avdal, men Hønefoss utlignet til 1-1 i siste sparket av tidligere ØHIL-spiller, Silje Nyhagen.

Historisk sett scores det mange mål i oppgjørene mellom ØHIL og Hønefoss, kortene flyr i alle retninger og kampene har stor underholdningsverdi. Vi håper så mange som mulig har muligheten til å ta turen til Hønefoss på søndag. Fordi det er gøy!

Sjekk hva Hønefoss BK har skrevet om kampen her.

HØNEFOSS AWAY: Ultras var veldig synlige i fjorårets bortetur til AKA Arena.