Landslagstrener for J15 kommer til helgens turnering!

Få med deg landslagssjefens oppskrift på hvordan man blir landslagsaktuell - besøk Telenor Arena i helgen!

Lørdag formiddag skal landslagssjef Elise Brotangen (tidligere Richardsen) holde foredrag om hvordan det er å være spiller på alderbestemte landslag i Norge. Etterpå skal hun se OBOS Telenor ØHILs innendørsturnering i Telenor Arena hvor det blir en rekke fotballtalenter fra Oslo og Akershus.

– Turneringer og slike arrangement er inspirerende. Mange lag og spillere som elsker å spille fotball samles på et sted. Så her forventer jeg at det blir mye fotballglede, tilstedeværelse og lagånd, sier hun i forkant av turneringen.

Rett før julaften 2018 kom nyheten om at Elise Richardsen (i dag Brotangen) hadde blitt landslagstrener for J15-landslaget.
https://www.fotball.no/landslag/norge-jenter-15/2018/richardsen-ny-landslagstrener/

Hun var da bare 26 år og kom fra jobben som trener i Fart. Den unge treneren hadde sørget for opprykk til Toppserien for overraskelseslaget fra Hedmark. Med UEFA A-lisens i bunn og tidligere erfaring fra Lyn Toppfotball og Sarpsborg 08 fikk hun ansvaret med J15-jentene, i tillegg til å være involvert både med J16 – og J17-landslaget.

Etter ett år som landslagssjef skal hun nå dele sine erfaringer med både trenere og spillere i Oslo og Akershus. Hun holder foredrag i et møterom på arenaen fra kl. 10.40-11.30.

– På lørdag skal jeg snakke om hvordan spillere kan få mer ut av hver økt, og litt om hvordan det er å være spiller på aldersbestemte landslag. Det gleder jeg meg veldig til. Det morsomste med jobben er rett og slett å få jobbe med fotball, og med unge spillere som har lyst til å utforske hvor gode de kan bli!

Hun forteller at Fotballforbundet ønsker, sammen med blant annet klubb og krets, å bidra til utvikling av norske toppspillere gjennom landslagsaktiviteten. Hun sier at de spillerne med størst potensial skal få internasjonale referanser, og få spille med og mot hverandre.

– På sikt er målet å bidra til at spillerne når drømmene sine med fotballen, få mest mulig ut av sitt potensial og at både norske klubber og A-landslagene skal oppnå internasjonal suksess. Vi ønsker spillere som tar ansvar for egen læringsprosess. Jenter som har «drive» til å trene mye og med god kvalitet, som søker nye utfordringer og læring, og som «står i» utfordringer over tid. Vi vet at mye endrer seg når spillerne er unge og i vekst, og det betyr at det som skjer over tid i hverdagen vil ha stor betydning for hvor spillerne er om noen år, sier hun.

Hun underslår ikke at det må finnes et potensial i bunn, med tanke på ferdigheter med og uten ball og i relasjon til andre på banen. Men det handler også i stor grad om tilstedeværelse, vilje og evne til å møte utfordringer.

I helgen får hun observert en rekke ivrige spillere fra VIF, Røa, Lyn, BVH, Asker, Høvik, Ullern, Holmen, KFUM og ØHIL. Alle disse legger ned et betydelig treningsarbeid for stadig å bli bedre. Vi oppfordrer folk til å komme for å se turneringen. Den starter fredag ettermiddag med seniorkamper (17.30, ØHIL-VIF + 19.30, Røa-Kolbotn). Lørdag og søndag sparkes turneringen i gang 09.00 om morgenen og varer hele dagen.

Tribunene er dessverre stengt, så man må ta oppstilling langs sidelinjen på motsatt side av teknisk sone og sekretariat. Det er gratis inngang, og åpen kafé idet man kommer inn inngang 12 på den delen av arenaen som er vendt mot motorveien.

Her er kampoppsettene for J19, J17, J15 og J13