Glade 1. divisjonsspillere fra ØHIL i storseieren mot Hønefoss på AKA Arena (Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Maktdemonstrasjon av ØHIL på Hønefoss!


Hovedtreneren ba om større effektivitet. Og fikk servert mål i bøtter og spann. ØHILs kvinnelag sto for årets beste borteprestasjon da de banket HBK med seks mål på AKA Arena i helgen.

– Det handler om å sette ballen i mål. Det har vært krevende som trener å se at vi ikke får betalt, sa ØHILs hovedtrener Kjølv Eidhammer før kampen.

Etterpå hadde han følgende å si:

– Responsen fra spillerne var godt over forventning. Det er fantastisk at vi setter seks mål etter å ha slitt med effektiviteten. Vi har jobbet med dette over tid, og det er en en herlig følelse for laget at vi endelig får betalt gjennom økt effektivitet. Det er supert med fem målscorere i en slik kamp, da dette viser at flere bidrar med å ta ansvaret foran mål, sier han.

Toppscorer’n ute med skade

Det var ekstra spenning om hvem som skulle utnytte sjansene da ØHILs toppscorer Josh Reeves var meldt skadet før kampen. Dermed ble ØHILs egenutviklede angriper, Christiane Jansch, satt inn som spiss fra start i en 4-3-3-formasjon. Det sjakktrekket skulle vise seg å gi full uttelling!

Christiane var involvert i fire av seks mål; én scoring, to assist og var den som skapte straffen som en annen egenprodusert ØHIL-spiller og NTG-elev, Hanna Rake Ellingsen (18), satte sikkert i mål. Det var Hannas første scoring på a-laget.

– Det var fint å se at Jansch lyktes med involveringene, med gode bidrag på fire av målene, sa ØHILs hovedtrener etter kampen.

Selv sa kraftspissen:

– Det er alltid gøy å kunne bidra til å få ballen i mål, og denne gangen utnyttet vi de sjansene vi skapte!

Kanskje enda mer gledelig var det at Christiane fullførte sin første hele kamp siden 2018. 19-åringen har vært plaget med skader mer eller mindre sammenhengende i to sesonger, og ikke vært i stand til å spille 90 minutter.

– Jeg forventet egentlig å bli tatt av etter pausen, men er veldig fornøyd med å få fullføre kampen. Det har jo vært noe jeg har jobbet mot lenge. Formen er på god vei nå som jeg har vært skadefri en stund, og jeg håper den fortsetter å stige, sa en glad Christiane. Hun sa dette om trøkket i bortegarderoben på AKA Arena rett etter kampslutt:

– Stemningen var veldig bra, akkurat som den skal være etter en etterlengtet seier. Kanskje litt ekstra god ettersom det var Hønefoss vi slo.

HBK er nemlig en av de tøffeste motstanderne i kampen om kvalik til Toppserien. Laget fra Buskerud kom på 2. plass i fjor og var i dytten med fire hjemmeseire før ØHIL kom på besøk og ødela den statistikken en smule.

Mari med tre mål på to HBK-kamper

Én av dem som trives spesielt godt på Hønefoss, er ØHILs midtbanestrateg Mari Løyland: I fjor scoret hun vinnermålet, da ØHIL snudde bortekampen etter å ha ligget under 2-0. I år ble det langt mindre spennende, og Mari scoret både det første og det tredje målet lørdag. Spesielt det første, allerede i det sjette minutt, var en perleavslutning i lengste hjørnet fra litt distanse.

– Det er en fin ramme rundt kampene på AKA, som gir gode muligheter for scoringer. Det er alltid gøy å score, og ekstra gøy mot et lag som kjemper i toppen, sa hun dagen etter maktdemonstrasjonen.

– Vi var forberedt på en krig som det alltid er mot Hønefoss. De spiller en veldig direkte fotball med sine angripere i front, som gjør at vi blir med på den samme stilen. Vi visste at ved å ta ut angriperne til Hønefoss ville det gå vår vei – noe som forsvaret vårt gjorde feilfritt. Da var det bare å peise på framover med fart og kraft, sier hun.

Holdt tett bak

Hovedtrener Kjølv var også fornøyd hvordan ØHILs bunnsolide forsvar greide å pakke inn toppscorer Silje Nyhagen, som før toppkampen hadde notert seg for 17 fulltreffere.

Han trekker spesielt frem midtstopper Susanne Haaland som nøytraliserte HBKs superspiss, med solid støtte fra resten av forsvaret. I tillegg stod keeperdebutant Karen Oline Sneve en prikkfri kamp. Hun er nettopp kommet på utlån fra toppserieklubben Lyn ut sesongen.

Og Mari Løyland har slett ikke gitt om drømmen om Toppserien, fem serierunder før slutt.

– Selvfølgelig er muligheten til kvalifisering der. Hele spillergruppa tror at vi kan klare det. Det er likevel en god del poeng igjen å spille om, og vi må være skjerpet for å få med oss full pott. En kvalikplass hadde vært utrolig gøy, og det er det vi sikter oss inn på nå!

Storseieren førte i hvert fall til at 1. divisjonslaget vårt passerte Hønefoss på tabellen. Dermed ligger vi seks poeng etter Medkila, som i øyeblikket holder kvalikplassen. ØHIL har imidlertid én kamp mindre spilt enn de andre lagene i toppen.