Isen har smeltet

Naturisen har smeltet – takk for denne sesongen!

Driftsgruppens dugnadstimer har vært mer enn 1 fulltidsjobb per måned!

For fem sesonger siden hadde vi naturis i 14 dager! Heldigvis har de siste vintrene vært bedre.

De siste tre sesongene har vært eksepsjonelt bra for naturis. Sesongen 2016/2017 var den beste vinteren på mange år for naturis, det var en rekord for ingen husker sist vi hadde 2,5 måned med naturis på Hoslebanen. Sesongen 2017/2018 overgikk den forrige. Denne sesongen var isen klar 1.desember og holdt til litt ut i mars. Det betyr at vi klarte over 3 måneder med god naturis. Kun stengt bane på et par mildværs dager. Snøen var det største problemet denne sesongen, det kom også rekord mye snø.

Ismaskin innkjøpt i 2016 med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB

Nå har naturisen smeltet og bandysesongen 2018/2019 som vi nå legger bak oss, ble enda et år med gode forhold for naturis og bandy på Hoslebanen.

Denne sesongen var isen klar 15.desember holdt godt frem til uke 8 (vinterferien ca 18 februar). Da smeltet det hull i isen. Vi har vært utrolig heldig med været for tredje året på rad og 2 måneder med naturis er veldig bra. Ismaskinen, traktor og snøfres styrt av den frivillige driftsgruppen har jobbet ekstremt mye for å ha best mulig kvalitet på isen og det er liten tvil om at vi har Norges beste og flotteste naturisbane. Det har blir spilt over 25 7’er kamper på Hoslebanen og gjennomført treninger hver dag i hele desember, januar og til midten av februar. Det har også vært yrende liv på dagtid fra skolene og barnehagene i nærområdet.

Innsatsen til driftsgruppen har betydd alt. Totalt over 350 timer lagt ned i frivillig innsats for å sørge for gode skøyteforhold til små og store gjennom hele uken og i helgene.

Traktor med vannvogn og ismaskinen

Driftsgruppen består av fem ivrige personer, med 350 frivillige timer på 2 måneder er det mer enn 1 fulltidsjobb per måned! I tillegg brukte vi ca 80 timer på vanne med slange for å lage sålen i starten. Natur og Idrett i Bærum Kommune skraper og vanner isen hver morgen, et utrolig viktig bidrag for å holde tykkelse på isen. Under normale forhold har den frivillige driftsgruppen to runder hver kveld. En i middagstiden mellom SFO og bandytreninger (kl 16-1730) og en etter første runde med treninger/kamper for før publikumstid eller nye treninger (kl 1900-1930). I ved behov har det også blitt kjørt mellom kl 2130 og 2230. Hver eneste helg har vi gjort klar banen mellom kl 0800-1000. Resultatet av denne frivillige innsatsen og av gavene fra Gjensidige stiftelsen og Sparebankstiftelsen DNB til utstyr er at vi kan holde åpen mange mange flere timer enn tidligere. Tidligere år var banen stengt ved snøfall. Med ismaskin, traktor og snøfres klarer vi nå holde banen åpen selv om det snør på dagtid, ettermiddag og i helgene!

Med kunstis ville banen kunne åpne i slutten av oktober og vi ville hatt is til midten av mars.

Det betyr en utvidelse av sesongen på 2,5 måned og dobbelt så mye is tilgjengelig hver sesong. Både for organisert og uorganisert aktivitet. I tillegg må vi ikke glemme at vi har vært svært heldig med vinteren de siste årene og at vi i sesongen 2014/2015 kun hadde 14 dager med naturis. Vinteren varierer mye, selv om vi nå har hatt tre gode vintre.

Traktor med snøfres innkjøpt i 2018 med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB

Arbeidet med å sikre stabile isforhold er utrolig viktig for bandygruppen og all uorganisert aktivitet. Får vi ikke til dette, vil isen på Hoslebanen forsvinne fra 2022.