Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

ØHIL fikk revansj mot AAFK Fortuna


(…) Rundens lag er selvfølgelig veldig stas, men det viktigste var å få med alle tre poengene hjem!

Karoline Røren Svanes, ØHIL Toppfotball

Det ble en tøff start på høstsesongen da ØHIL gjestet AAFK Fortuna på Hosle sist søndag. Gjestene seiret 2-3. På onsdag var det klart for nok en kamp mot de oransjekledde fra Aalesund, denne gangen på Color Line Stadion. En gylden mulighet for ØHILs damelag til å revansjere det sure hjemmetapet. Det skulle vise seg å bli en kamp der begge lagene skapte hele elleve avslutninger hver.

Lang kampdag

Det ble en lang dag for ØHILs damelag- med kamptidspunkt kl. 13:30 i midtuken. Hovedtrener Kjølv Eidhammer og ØHILs damelag møtte tidlig på Gardermoen:

– Denne onsdagen måtte vi opp før sola, og det var en trøtt gjeng som møttes på Gardermoen kl 07.00. Vi var spente på dette, da det ikke akkurat er en optimal tilnærming til god prestasjon. Flyturen gikk fint over fjellet og vi var på plass på Sunnmøre kl 09.00. Taxi viste seg å være en overraskende utfordring i storbyen. Etter noen telefoner klarte vi å finne noen hyggelige taxisjåfører som kunne transportere oss til Color Line i et vær som helt klart bekreftet lave strømpriser på Sunnmøre. Å være på stadion tre timer før kampstart er heldigvis sjelden vare, men vi ble underholdt av AAFK herrer som hadde en god spilløkt.

ULTRAS: Ultras avdeling foreldre var tilstede på Color Line Stadion. Foto: Lars Fredrik Hasselgård

– Bra tak på banespillet

Førsteomgangen ble en stillingskrig der ØHIL fikk bra tak på banespillet utover omgangen:

– Color Line viste seg å være gedigen, selv om den var mindre enn den ser ut på video. Vi hadde jobbet oss godt ut av søndagens tap, der AAFK vant 3-2 etter noen kjedelig dødballmål mot. De skapte så og si ingenting utover det. Planen i dag var å ha noe mer kontroll. I 1. omg er det stillingskrig, med noen små tilløp til sjanser fra begge lag. AAFK har et «lucky-strike» som treffer tverrligger, mens vi er nære inne i boksen i noen tilfeller. I det 40. minutt klarer vi å bli lurt på et cornertrekk igjen, og 1-0 ble satt i lengste hjørne. Dette føltes litt unødvendig, da vi i denne perioden hadde bra tak på banespillet. Sommervarmen tok mer og mer tak i Ålesund og et mer kjent vær gjorde at vi følte oss mer komfortable.

MÅLSCORER: Mari Løyland sørget for at lagene var like langt like etter pausen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

– Euforisk opplevelse

ØHIL startet bra etter pausen og utlignet tidlig:

– Vi starter 2. omgang forrykende og utlikner til 1-1 overraskende nok på en corner. Mari Løyland setter målet. AAFK klarer ikke å komme opp på samme intensitet som søndag. Det bølger litt fram og tilbake og begge lag har muligheter. Vi får et hjørnespark, og når disse lagene møtes ender det ofte i farligheter. Vi setter inn 2-1, og det var en euforisk opplevelse. Karoline Svanes scorer sitt første mål for ØHIL Toppfotball. Skulle vi klare å ta tre poeng i Ålesund? Våre tre Molde-spillere responderte med dobbel energi og bidro godt til å dra i land tre gode poeng. Vi kom oss godt hjem, selv med turbulens og stresslanding. Dagstoktet på 12 timer endte med tre fortjente poeng, men vi må jobbe hardt videre inn mot neste kamp. Takk til AAFK for fint vertsskap med frukt og Farris i garderoben. Takk til dommerteamet også, selv på en regnfull dag for alle.

Viktigst med seier og tre poeng

Den talentfulle ØHIL-midtstopperen, Karoline Røren Svanes, satte pris på både scoring og rundens lag, men det var ikke det viktigste for Svanes:

– Det var veldig gøy å score mitt første mål i 1. divisjon, og spesielt gøy når resultatet ble som det ble. Rundens lag er selvfølgelig veldig stas, men det viktigste var å få med alle tre poengene hjem!

Høyepunkter fra Toppseriens YouTube-kanal

Nå står Grand Bodø for tur. ØHIL møter bodøværingene førstkommende søndag kl. 15:00. Kampen kan sees på Direktesport.