ØHIL Fotball ruller videre


Det er nå én uke og fire dager siden all aktivitet ble stanset. Dagene har vært hektiske for ØHIL, men også for resten av Norge. Det ble et plutselig skifte i hverdagen hvor vi som klubb gikk fra å planlegge treninger på feltet, fotballsesongen og arrangementer til å stenge all aktivitet i mer enn 1,5 måned.  

Vi ønsker å takke alle som står på for å få på plass en best mulig treningshverdag for alle barn, ungdom og voksne i ØHIL. Engasjementet og viljen til å lage et best mulig opplegg for fotballspillerne våre har vært og er helt fantastisk. Alle viser enorm kreativitet og kunnskap om både trening og motivasjon. Humøret og iveren virker ikke å være påvirket av situasjonen- vi står sterkt sammen og jobber for å utvikle oss SAMMEN. Vi ser fram til at ting går tilbake til normalen og til vi igjen kan jobbe med spillerne på feltet.

Her følger en liten oppsummering av hva de forskjellige lagene gjør i disse dager for å få hjulene til å gå:

  • Legges ut forslag til egentrening.
  • Bruker blogg til å kommunisere med spillerne.
  • Laget Instagrambruker hvor det legges ut treningsvideoer som kan motivere spillere.
  • Bruker Snapchat til å kommunisere med spillerne. De kan sende inn bilder og videoer av at de trener.
  • Har videokonkurranser på Facebook.
  • Har styrketrening på Skype.
  • Enkelte sender inn treningsdagbok hver søndag.
  • Noen har startet litt med XPS Sideline, andre vil gradvis ta i bruk verktøyet til spilleroppfølging. Her kan spillerne føre opp treningsøkter fortløpende. Noen kull har hatt lagmøter med animasjoner og video.
Trikseøkt på Skype for J2007 med 25 spillere. Kult initiativ av Lotte som gjør mye trening og oppfølging med kullet sitt over video.

Anlegg

Den siste tiden har vi benyttet til å rydde utstyr på Jarmyra, fikse målnett, ballfangernett, sette opp nye mål, male nye brakker, vaske kiosken, sperre av banene våre og Kay og Vidar har flyttet tårnet på Hosle til midten av banen slik at vi får bedre filmeforhold til sesongen starter.

Klubblegenden Dag nølte aldri da han ble spurt om å bidra til å male.
Vi hjelper hverandre – på avstand!
Litt musikk må til når man vasker alle kriker og kroker av kiosken.

XPS Sideline

XPS Sideline er et verktøy for å følge opp og belastningsstyre hverdagen til utøvere, lage øvelser og øktplaner, analysere kamper og kommunisere mellom spillere og trenere.

Dette verktøyet kommer til nytte for både klubben og dets framtid, for trenerne og deres hverdag, og for spillerne og deres utvikling. Nederst er en en video som viser litt hva XPS Sideline går ut på.

Marius har brukt mye tid på å utvikle øktplaner og følge opp kull på XPS med lagmøter, animasjoner, videoklipp og illustrasjoner. Zeid har hatt kontakt med XPS og jobbet med systemutvikling.

For klubben:

Samle all aktivitet under samme system. Trenerne får tilgang til en felles øvelsesbank for klubben, og den vil være i stadig utvikling. Vi bygger system for framtiden, her blir det enkelt å dele med nye trenere og det som er blitt gjort tidligere vil klubben kunne ta med seg videre.

For treneren:

Har tilgang til klubbens øvelsesbank. Kan selv lage øvelser og øktplaner som blir lagret i systemet og kan brukes igjen senere ved noen enkle klikk. Har muligheten til å følge opp spillerne gjennom både belastningsrapportering, kommunikasjon ved meldinger og analyseverktøy der spillerne kan få sett seg selv på video.

For spilleren:

Får loggført sin egen treningshverdag, kan se og planlegge kommende økter og samtidig se tilbake på hva som er blitt gjennomført av aktivitet. Ved å rapportere inn til treneren får spilleren en helt annen oppfølging da det er blitt gjort enkelt å kommunisere for både spiller og trener. Det er enkelt å dele videoklipp fra kamper som både spiller og trener kan analysere.

Video som viser litt av hva som kan gjøres: https://player.vimeo.com/video/277286885

Alle trenere som ønsker XPS Sideline i ØHIL Fotball skal få muligheten til å bruke dette.

Livesendinger

På Facebook har vi hatt tre livesendinger hvor våre medlemmer kan følge våre egentrenings-økter hjemmefra. Den første var en solid gjennomgang av Anna Vagstad Brunstad fra damelaget som viste en veldig kul økt, før Bjørn Frode Strand (sportssjef) og Håvard Hauge Haakonsen (fotballkoordinator/ MSA) kjørte livesending fra klubbhuset. På lørdag var det Malin Lavik Soleng fra damelaget som hadde en morsom liveøkt fra sørlandet. I dag skal Sigrid Bloch-Hansen (damelaget) ha økt før Kristoffer Fremstad (MSA) tar neste økt i morgen.

Se samlesiden for live-sendinger på denne siden.

Fremover kommer vi til å ha livesendinger med treninger alle hverdager kl. 15:00 og lørdager kl. 11. Det er bare å glede seg!

Takk til alle som støtter og hjelper oss- vi skal holde aktivitetsnivået oppe!

Mvh
ØHIL Fotball