HILSEN: Styreleder Tom Brinck-Mortensen har sendt oss årets julehilsen fra fotballstyret.

ØHIL Fotballs Julekalender 2021: Luke 16


Styreleder i fotballstyret, Tom Brinck-Mortensen, har sendt årets oss årets julehilsen. Take it away, Tom:

Pandemien ser ikke ut til å slippe taket helt enda og i skrivende stund er vi på vei inn i en tredje periode med økt smitte og nedstengning av samfunnet. Også første halvdel av 2021 ble preget, men heldigvis fikk barn og ungdom stort sett trene som normalt. Seriespillet ble imidlertid ikke igangsatt før i juni og det ble avviklet halv serie for de fleste lagene, med unntak av damene i toppfotballen.

Til tross for den litt utfordrende situasjonen vi har vært i er det veldig gledelig å se at antall spillere har økt det siste året, både på akademi og lagsnivå. Nytt av året er at vi startet opp med et SFO-tilbud på enkelte skoler. Våre dedikerte trenere har fått bruk for sin kompetanse til å lage spennende og varierte økter ettersom de nasjonale smittevernsreglene fortløpende har endret seg, noe de har klart på en mesterlig måte. Det samme gjelder de mange foreldretrenerne som har vært på feltet samt øvrige frivillige som har sørget for god aktivitet gjennom hele året. En stor takk til dere alle sammen!

CUP: Heldigvis for de mange barna i ØHIL Fotball fikk vi muligheten til å arrangere EatMoveSleep-cup i høst.

Sportslig sett har det variert. Damelagets kom på en meget respektabel 3. plass, og vi var med i kampen om opprykksplass helt til siste seriekamp mot Åsane i Bergen. Det siste året har vi søkt å optimalisere rammene rundt toppfotballen som kan gi oss økt fokus og som kan bidra til at vi endelig skal klare å ta det siste steget opp i toppserien. Et resultat av dette arbeidet er et ønske om å etablere et eget toppfotballstyre. (se egen sak – senere luke)

LØFT: Anja Rasmussen og resten av gjengen på damelaget ser frem til å ta nye steg i 2022-sesongen. Foto: Erik Johansen / NTB

Voksenfotballen for øvrig har hatt krevende rammebetingelser over lenger tid, og uten både normale treningsmuligheter og kamper gjennom hele fjoråret, samt deler av 2021. Herrelaget klarte til tross for dette å stille lag, men resultatene varierte og det endte til slutt med et nedrykk til 6. divisjon. Nedrykk til tross opplevde vi en fantastisk oppslutning rundt laget, og de som var til stede på nabooppgjøret mot Fossum fikk en opplevelse av de sjeldne. Hele 280 tilskuere lagde mye liv og røre med flagg og heiarop fra sidelinjen. Stor cred til supportergjengen ØHIL Ultras som bare har vokst i antall gjennom sesongen og som har bidratt til å skape en flott stemning både på dame- og herrekampene.   

ULTRAS: Supportergruppen ØHIL Ultras har sørget for supporterkultur i ØHIL Fotball- både på dame- og herrekamper. Foto: Svein Haakonsen

På anleggssiden har det skjedd mye det siste året. Byggingen av ØHIL idrettspark startet opp tidlig i høst. Dessverre oppstod det forsinkelser som medfører at kunstgresset først blir lagt til våren. Banen på Eikeli videregående vil også stå ferdig til våren, så kommende sesong vil vi ha både en flott 11’er bane på Hosle og en 9’er på Eikeli. Vi gleder oss til å kunne tilby topp forhold for alle våre ca 1750 spillere.

BYGGEPLASS: Det skjer mye på Hosle om dagen. Foto: Sverre Nordby

Jeg vil igjen få takke alle som har stått på og bidratt for klubben gjennom 2021 og vi gleder oss til et fantastisk 2022 sammen med alle dere som brenner for idrettsaktivitet i vårt lokalmiljø.

Ta vare på hverandre.

God jul og godt nytt år!

Fotballstyret