Foto: Erik Johansen / NTB

ØHIL Fotballs Julekalender 2021: Luke 21


I dagens luke presenterer vi ØHIL Toppfotball. Trond-Morten Lindberg fra toppfotball-styret tar oss gjennom luken:

ØHILs hovedstyre har i dialog med Fotballstyret, over noe tid vurdert å etablere et eget styre som leder Toppfotballaktiviteten som en egen gruppe i ØHIL. Det ble nedsatt en arbeidsgruppe med eksterne og interne krefter for å få et balansert bilde av hva som er en best mulig organisering for å nå de sportslige målene som er satt for Toppfotballen, uten at dette skal gå på bekostning av fotballen for øvrig i klubben. Bakgrunnen for utskilling av Toppfotballen, er den utvikling som observeres i kvinnefotballen både i og utenfor Norge – hvor de underliggende kravene til Toppfotballen øker i betydelig grad.

KLAR FOR JULA: Styreleder i toppfotball, Trond-Morten Lindberg, leser ØHIL Fotballs julekalender hver dag- gjerne ikledd nisseluen.

Vedtak og godkjennelse om utskilling av Toppfotballen, ligger naturligvis til ØHILs årsmøte som finner sted i mars. Vi har allikevel startet arbeidet, for å legge så godt som mulig til rette for sportslig suksess i 2022-sesongen, i tett dialog med Fotballstyret. Vi har sammen foreslått at Toppfotballen skal inkludere både A-laget for kvinner i 1. divisjon (KEA) og rekruttlaget i 2. divisjon (KEU).

Som mange har fått med seg, endte KEA på 3. plass i 1. divisjon i år. Et godt resultat vil mange si, særlig tatt i betraktning av hvor nær vi var kvalikkamper mot Lyn for spill i Toppserien neste år. Allikevel var både spillere og sportslig støtteapparat skuffet over at vi ikke nådde helt opp.  Kvalikplassen gikk imidlertid til Åsane, som ikke maktet å slå Lyn over to kamper. Vår nabo i øst – Røa, rykket direkte opp. Fra min side, er det viktig å lære av fjoråret når vi nå tar fatt på ny sesong.

NYE STEG: Kjølv og resten av ØHIL Toppfotball er klare til å ta nye steg.

Særlig morsomt er det å se hvordan både laget og enkeltspillere har utviklet seg gjennom sesongen. Jeg nevner spesielt Ine Strømstad Berre som gjorde oss alle stolte når hun ble kåret til årets unge spiller (kvinneidrett.no) og årets gjennombrudd (fotballfesten) i 1. divisjon. Gratulerer så mye til Ine – og alle som har vært med på å gjøre henne god!

ÅRETS UNGE SPILLER OG ÅRETS GJENNOMBRUDD: Det ble mange priser på ØHILs hurtigtog. Hun ble også lagets «kulturspiller» som vinner av culture games på trening. Nå har hun signert for nok en sesong med ØHIL.

Viktigheten av å skaffe oss et godt bilde på gapet mellom opprykk og årets prestasjon er stor, og det er godt å se at både trenere og spillere er topp motivert for å ta fatt på oppgaven med seriestart 19. mars neste år.

ØHIL har over tid både utviklet og tiltrukket talenter i jentefotballen og med mer enn 700 jenter som spiller fotball skiller vi oss tydelig ut både i Oslo Fotballkrets og i Norge totalt. Selv om Toppfotball nå foreslås skilt ut som egen gruppe, vil viktigheten av å huske på at vi er én klubb være stor. ØHILs A-lag er ikke bærekraftig om ikke vi fortsetter å jobbe godt i barne- og ungdomsfotballen og vi må samtidig huske på at de aller fleste som spiller fotball fra barnsben av, skal ikke bli toppfotballspillere.

FØLG OSS PÅ SOME: Klubben deler jevnlig videoklipp av ØHIL Toppfotball på YouTube (ØHIL Fotball)- i tillegg til annet innhold våre kanaler på Facebook (ØHIL Toppfotball, ØHIL Fotball), Instagram (ohiltoppfotball, ohilfotball) og TikTok (ohiltoppfotball).

Sammen med Arnt Ellingsen (som har vært med i Fotballstyret i en årrekke) og Agnethe Klepp Nordby (tidligere spiller på KEA) gleder jeg meg til å ta fatt på oppgaven med å legge så godt som mulig til rette for gode sportslige prestasjoner i 2022. Forutsatt godkjennelse på ØHILs årsmøte vil vi også snarlig vurdere ytterligere medlemmer av styret, for å sikre riktig kompetanse og erfaring både sportslig og administrativt.

Så nevner jeg avslutningsvis at sesongen starter allerede 19. mars og jeg ser frem til hjemmekamper på ny bane med så mange av ØHILs medlemmer som mulig støttende på tribunen. Vi krysser fingrene for en god pre-season og ønsker dere alle en riktig god jul.

Trond-Morten Lindberg

Takk til Trond-Morten for dagens kalenderluke. Vi gleder oss til 2022-sesongen!