KEU: Hovedtrener Ole-Henrik Finnbråten klar for ny sesong med Kvinner Elite Utvikling (KEU).

ØHIL Fotballs Julekalender: Luke 11


Enda et dypdykk i Toppfotballen i ØHIL Fotball. Denne ganger hos Kvinner Elite Utvikling (KEU). Vi har gitt pennen til den meget dyktige hovedtreneren Ole-Henrik Finnbråten:

2020 startet oppløftende for KEU.

Vi hadde en god oppkjøringsperiode i starten på året, jentene jobbet knallhardt på alle øktene, og ting så veldig bra ut på trening. Vi rakk også å spille et par-tre treningskamper og vi gledet oss til sesongstart da alt ble satt på “hold” den 12 mars.

Da vi fikk starte med “corona-trening” rundt påske, så vi virkelig hva som bor i denne gjengen. Det ble lagt ned et imponerende stykke arbeid av jentene fire til fem dager i uka gjennom hele våren og sommeren. Hele tiden i uvisshet om vi i det hele tatt fikk lov til å spille kamper. Utrolig motiverende for oss trenere også når jentene er så ivrige og motiverte hele veien.

KEU har som hovedoppgave å utvikle spillere til vårt eget a-lag. Treningsgruppa består derfor i hovedsak av spillere mellom 15 og 21 år. Da det endelig ble åpnet for å spille kamper, ble 2. divisjon utsatt og utsatt. Dermed ble de over 20 dessverre stående utenfor. Vi fortsatte å kjøre corona-økter for disse, og de holdt motivasjonen oppe på en imponerende måte mens vi hele tiden håpet på at seriespill i 2. div skulle åpnes.

De øvrige spillerne fikk imidlertid anledning til å spille kamper i J19 serien.

Der møtte vi gode lag fra med godt 2. divisjonsnivå fra Stabæk, Vålerenga og Kolbotn, pluss bra matching mot Asker og BV/H.

Vi stilte med en meget ung tropp i denne serien, og jentene utviklet seg godt gjennom sesongen. Det endte med en 4. plass, tre poeng bak Kolbotn. Vi viste imidlertid at vi matcher de beste lagene i perioder, og vi slo også Kolbotn 3-2 på Sofiemyr. Så gjelder det å heve bunnivået pluss å stabilisere prestasjonene på et litt høyere nivå.

DUO: Jesper Eek er også med i 2021-sesongen. Sammen danner han og Ole-Henrik en dynamittduo.

Det er gledelig at Ine Berre nå har tatt steget opp fra KEU til KEA, og vi håper å sende flere samme vei i 2021.

Vi jobber nå med forberedelsene til 2021, men vi vet fortsatt ikke om det blir arrangert noe serie i 2 div, eller om de over 20 i det hele tatt får lov til å trene med oss.  Vi forbereder oss imidlertid som om 2021 blir en normal sesong, og er nå i gang med en tøff ressursperiode.  Ettersom de “gamle” over 20 år ikke får trene med oss ennå, har vi fått anledning til å ta opp noen hospitanter.

De gjør en strålende jobb, og viser at det har blitt gjort en god jobb i de yngre avdelingene. Det ser med andre ord virkelig lyst ut for fremtiden i ØHIL.

Takk til Ole-Henrik! Vi gleder oss til å følge KEU-gjengen videre i 2021-sesongen! Bjørn Frode Fruff Strand er også fornøyd:

Ole-Henrik har ledet våre nest fremste jenter i flere år. I løpet av 2019-sesongen ble også Jesper med i teamet. Disse to har sørget for treningskulturen på KEU stadig vekk har blitt bedre. KEU er den siste veien i utviklingsløpet før A-laget vårt. Da er det svært viktig at jentene er i en sterk utviklingskultur.

FAST SKRIBENT: Til Julekalender-redaksjonens store lettelse har BF blitt fast skribent og skryter av klubbens mange gode folk og lag.

Trond Antonsen, som er engasjert som speider i klubben, bidrar til å få spillere utenfra som passer inn i klubben. NTG-jentene som har kommet utenfra, som enten er i troppen til KEA eller KEU, har Trond fulgt over tid og bidratt til å få til ØHIL. Sammen med Zeid jobber Trond med rekrutteringen av spillere inn i KEU.

I tillegg har vi styrket tilbudet til KEU ytterligere med at Jens Petter nå har fått en rolle med å følge opp NTG-jentene som er i KEU-stallen.

Nå er også hele utviklingsløpet fra 13 år blitt profesjonalisert. Vi er veldig fornøyd med hvordan dette ser ut inn mot 2021-sesongen.

Vår utviklingsansvarlig Zeid Saleh har følgende lovord å si om 2021-sesongen med KEU og øvrige utviklingslag:

Først må jeg si at jeg er utrolig fornøyd med å få alle trenerne med videre i sesongen 2021. I tillegg til å fornye med trenerne fra 2020, har vi klart å forsterke oss med noen nye navn. Vi har trenere som både er gode på det fotballfaglige og det relasjonelle, og her skal vi sammen ta videre steg i 2021. Vi har gode årganger i ungdomsfotballen og det jobbes godt i barnefotballen. Da er det ekstra gøy å jobbe med utvikling. Jeg gleder meg stort til å følge utviklingen til både trenerne og spillerne i 2021.  

Vi gleder oss over å også kunne tilby et utviklingsmiljø for de som ønsker å bli skikkelig gode i ØHIL Fotball. ØHIL er for alle!

#Fordidetergøy