TUNGT: Lite å juble for siden siste treningskamp i februar for herrene i MSA (Menn Senior A).

ØHIL Fotballs Julekalender: Luke 13


Ikke alle er veldig klar over at ØHIL fortsatt har et MSA-lag (Menn Senior A). Hovedtrener Felix Martinez tok over vårt a-lag etter sesongen i 2019 og tok med seg ass. coach Erlend Bransdal. Det startet med svært få spillere og utviklet seg til å bli nesten for mange spillere på trening da øktene var i BIP-hallen. Vinteren 2019/2020 var det tre økter i uken og spillere fra land og strand sto i kø for å være en del av den nye satsningen.

UBESEIRET: Trenerne er meget fornøyd med sesongen og spillerne som har stått på i motvind.

Etter fire treningskamper og topp oppmøte på trening var fortsatt herrene i MSA ubeseiret og veldig klare for årets 5. divisjon. Men slik ble det ikke. I mars ble a-laget stoppet slik som alle andre. Etter hvert ble det tillatt med kontaktløs trening. De under 20 år ble flyttet til G19 og de som ikke forsvant til studier eller militæret sto igjen i flere måneder med fotballtennis, skytetrening og øvelser som skulle etterligne spillet som mulig mulig uten at det var mulig med kontakt. Så ble det stopp igjen. Selv kontaktløs trening ble ulovlig for breddeutøvere over 20 år.

I dag teller vi midt-desember og MSA har fortsatt et lag. I ØHIL Fotball skal vi skape gode borgere, vi skal skape drømmer og vi skal treffe alle på nivå, ambisjon, interesse og mestring. Vi er helt avhengig av å ha et a-lag med god treningskultur. Dagens tropp består av herremenn som vet å trene hardt og godt, spillere som løper for hverandre og som vil være gode forbilder for de unge Fordi-det-er-gøy’s som en dag skal debutere for MSA.

Vi består av studenter i Oslo, spillere som har lang fartstid i Øvrevoll Hosle Idrettslag, spillere som har vært i toppfotball-miljøer i ungdommen og noen som har spilt 2.- 4. divisjonsnivå tidligere.

FORBILDER: Lokale helter og eksterne forbilder. Det nye MSA gleder seg til den «utsatte» fotballsesongen i 2021.

Hovedtrener Felix Martinez har skrevet et dikt:

Utviklingslaget ØHIL MSA

For litt over 1 år siden lå MSA nede med brukket rygg. 
Inn kom Erlend og Felix og gjorde den trygg.
Med tilbud om trening i BIP Hallen,
ble det plutselig krig om fotballen.

Mange kom, og noen gikk,
gode spillere MSA til slutt fikk.
Kultur ble skapt og det var positiv støy,
det var stas å ta på seg ØHIL-tøy

Ingen kamper ble tapt,
et vinnerlag skapt?
28 spillere på det meste,
sesongen kunne begynne for de alle fleste

Coronaen kom for tur,
MSA ble ganske sur
Fotballen fikk nei, og det ble vanskelig å vise vei.
Hvorfor må denne pandemien være så seig?

I ØHIL var det ingen som gikk,
fordi det var gode spillere vi fikk
2021 står for dør, fotballfoten som klør?
MSA håper alt blir like bra som før

TRENERFORBILDER PÅ MSA: Kristoffer Fremstad og Hans Hagen Svastuen er både spillere og trenere i klubben og kombinerer dette med studier på Norges Idrettshøgskole (NIH).

Sportslig leder Bjørn Frode Strand er veldig fornøyd med MSA:

MSA er det beste laget på guttesiden. ØHIL ønsker å bygge opp et herrelag med positive forbilder for hele klubben. Selv om laget per 2021 spiller i 5.divisjon skal vi ha en god treningskultur med gode lagspillere. Felix og Erlend er ypperlige ambassadører for dette, og det var imponerende det de fikk til i vinter før pandemien slo inn. Vi gleder oss til MSA kommer i gang igjen.

Denne pandemien har virkelig satt breddefotballen i Norge på prøve. Mange lag har falt sammen og man venter fortsatt spent på virkningene dette vil ha når seriepåmeldingen for senior-breddeidrett åpner opp. Vi er glade for at både trenere og spillere har gjort alt de kan for å holde motivasjonen oppe slik at vi kan starte 2021-sesongen med MSA-fotball på ærverdige Ferd Arena Hosle. Det skal vi klare – for dagens unge voksne og for fremtidens talenter som skal løfte ØHIL-fotballen til nye høyder. Fordi det er gøy!

Ta kontakt med felix@ohil.no om du kunne tenke deg å bli en del av denne gjengen når vi forhåpentligvis får lov til å starte opp trening på nyåret.

#3div2025