ØHIL Fotballs Julekalender: Luke 7


Vi har lagt listen høyere, bokstavelig talt. Mer nøyaktig på 201 cm. Velkommen til dagens ØHIL Fotballs Julekalender-luke!

VELKOMMEN: Vår nye fotballkoordinator Anders Hille Stadheim ønskes velkommen på sin første dag av Bjørn Frode Strand.

Hva går rollen din ut på, Anders?
Fotballkoordinator & oppstartsansvarlig. Sjekk nettsiden, Håvard!

Greit da.


Ikke dumt, herr koordinator! Fortell oss mer om din fotballbakgrunn.

Spilt i Lærdal fra miniputt til senior, én kamp for Ready Senior B i 5. divisjon, holdt på å score etter 1 minutt i den kampen, bytta meg selv ut etter 15 minutt. 

Ansatt i Ready Fotball 2014-2018, i en rekke roller både administrativt og som trener for både barn, ungdom og senior. 

Bidro på frivillig basis som trener i Lærdal når jeg bodde der fra 2018 til i høst. Hadde ansvar for G17 og G13, der. 

Jeg har har hatt sesongkort på Old Trafford siden 2014, og fått med meg ca 60 kamper live fordelt på 8 land. Så dersom noen som holder med andre lag skal snakke med meg, så kan det være greit å holde kortene tett til brystet, spesielt om det er de røde fra Liverpool som er favorittlaget

GGMU der altså. Beklagelig til YNWA-delen av vår medlemsbase. Hvorfor ØHIL Fotball, Anders?

Jeg hadde en veldig god følelse etter samtaler med Bjørn Frode, og etter å ha fått hilst på øvrige ansatte. Jeg verdsetter et godt arbeidsmiljø, og føler miljøet her passer meg midt i blinken. I tillegg passer rollen min godt overens med tidligere arbeidserfaring og utdanning. En god match på alle punkter! 

GJESTFRI MANN: Det var veldig hyggelig når Anders inviterte til chips og julebrus hjemme i leiligheten sin på Skøyen.

Og hva tenker sportslig leder Bjørn Frode Strand om denne ansettelsen?

Anders er siste heltidsansatte i ØHIL Fotball. Jeg forsøkte å hente han for to år siden, men nå var han endelig klar. Han har klart å innfri de høye forventningene vi hadde til ham og litt til. Når man både er fotballkoordinator for alle grupper og ansvarlig for rekruttering og oppstarten for de fire yngste kullene i en klubb på vår størrelse, da skjønner man at man må ha en uvanlig kapasitet. Anders har allerede laget en struktur med SFO på skolene der han selv har åtte økter i uka pluss to økter med ball-lek på kveldstid. Anders har en rolig og behagelig fremtoning, men har en tydelig standpunkt på hvordan drive klubb og særlig de yngste hvor han er helt fantastisk på å drive treningene.

Anders er en altfor stor fan av Man U, så vi jobber litt med den biten…

Som Sogninger flest så er han stødig som fjell.

Vi snakker ofte om «høyt nivå», og da er det godt å få inn Anders på alle måter.                                                                                                                              

Ba-dum-ts, BF! Har du noen funfacts til oss, Anders?

Scoret mitt første mål på seniornivå i en treningskamp hvor vi ledet 7-0. Ble skutt i ryggen på et frispark, og ballen gikk i en perfekt bue over keeper. Endte med at jeg tok av meg drakten og sprang 50 meter i jubelrus (dog kun for å skape litt show for de 15 oppmøtte supporterne i minusgradene på Lærdalsøyri). Endte med en god latter og mitt første gule kort i karrieren. To fluer i en smekk der, altså. 

Fikk også et bilde av meg publisert på de offisielle Instagram-, Facebook- & Twitter-kontoene til Manchester United under en tur til Kasakhstan for ca. ett år siden. United har rundt 136 millioner følgere på de respektive sosiale plattformene, så da kokte det greit på telefonen i noen timer. Endte for øvrig i møte med Ole Gunnar Solskjær som lurte på hvordan/hvorfor vi hadde dratt helt til Astana for å se et B-preget United-lag i en uviktig kamp. 

Jeg sliter med å gjøre meg forstått blant de yngste barna på grunn av min brede og særegne Sogne-dialekt. Må derfor legge om litt når jeg kommuniserer. Fikk spørsmål fra en 6-åring på én av mine første økter i ØHIL: «Anders, er du fra Sverige eller Island?». Jeg svarte «Haha, ca. midt i mellom», og fikk tilbake «Åja, der ja! Vet hvor det er….»

Vi i ØHIL Fotball er veldig glade for at Anders valgte å bli med i The-Fordi-det-er-gøy’s! Mannen som får bamsefar Felix Martinez til å se ut som en hobbit har virkelig LØFTET oss til nye nivåer. STAO NO PAO!

#AndersStadheim2021