ØHIL Fotballs Julekalender: Luke 8


Det er ikke tilfeldig at ØHIL sin speaker roper ut; «sist men ikke minst… JENS PETTER BERG!» til vill jubel før våre hjemmekamper på Ferd Arena Hosle. Som vår eneste trener med gult kort på sidelinjen i år er det ingen tvil om hvem som skaper mest underholdning på trenerbenken i ØHIL Fotball.

VINNERBILDET: «Håvard, kan du ta det bildet da jeg vant serien med G15.»

Hva er dine trenerroller i kommende sesong, Jensemann?

NTG (Norges Toppidrettsgymnas)- Trener for jentegruppa, med et ekstra helhetlig ansvar for våre 12 ØHIL-jenter som en del av klubbsamarbeidet.

ØHIL- Assistent for A-laget(Kvinner Elite A) og spillerutvikler for KEU 1, KEU 2 og J110%

Landslagsskolen- Krets- og sonetrener for Oslo J2006.

Jøsses, nok å gjøre altså! Hvorfor blir du med enda en sesong med The Fordi-det-er-gøy’s?

Jeg har lyst til å være med videre på å videreutvikle meg selv og de prosjektene klubben har satt i gang, samtidig som det er kontinuitet og en god trivsel med både kollegaer og seriøse spillergrupper. Det er morsomt å være en del av toppfotballen og de profesjonelle utfordringene det gir. Det er samtidig spennende å være en del av en klubb som er stor i bredden og har et godt potensial for videreutvikling. Jeg trives også veldig godt med å være en del av linken mellom skole og klubb i form av NTG sitt samarbeid med ØHIL, der skolen tilrettelegger godt for at klubbens spillere får en proffere hverdag og god oppfølging!

Mange drar jo paralleller mellom deg og Marcus Pedersen, kan du fortelle om spillerbakgrunnen din?

Beskjeden spillerkarriere som startet smått i Heggedal og etterhvert resterende i IL ROS . En karriere preget av dueller, gule kort, dødballscoringer, tap-ins, dirty tricks, konkurranseinstinkt og de fleste posisjoner testet(spiss og stopper morsomst). Debut som 15-åring i 3.div på senior-nivå, og med på heisturer ned og opp(og lenger ned) i divisjonene. ‘Lojal klubbspiller’ som trente aldersbestemte lag ved siden av fra 16/17-årsalderen. Hadde et godt antall av ‘tidligere elever’ innom a-laget etterhvert. La opp i 2016 etter jevnt oppsamlede hodeskader, hvis man ikke får lov til heade ballen lenger er ikke 5.div det tryggeste stedet å være for moro skyld.

En spiss/stopper-avslutning verdig altså. Hva med trenerbakgrunnen din?

Som trener har jeg vært innom alt fra g13 til g19 i IL ROS, 5-6 år i Stabæk samtidig som jeg har trent Stoppen kvinner i 2.div, ‘idrettslinja’ på Slemmestad Ungdomsskole (jobbet også som assistent på skolen), Asker g19, og en hel haug med forskjellige ØHIL-roller og ‘leiejobber’. Inn i tredje året på NTG og Landslagsskolen. UEFA B-lisens i 2013.

KJEKKAS: Nok et pent menneske i staben til ØHIL Fotball. Kanskje arbeidstilsynet bør kjøre en ekstern etterforskning av ansettelseskriteriene til sportslig leder Bjørn Frode Strand.

Bjørn Frode sier dette om JP:

Jens Petter begynner å få en lang fartstid i ØHIL. De siste to årene har han jobbet 50 % som trener på NTG og vært 50 % som trener i ØHIL. I ØHIL har rollen som assistenttrener på damelaget vært hovedoppgaven. I tillegg har JP tatt andre oppgaver på strak arm. Hans evne til å gjøre mange ulike oppgaver i en klubb som ØHIL er uvurderlig. Nå har vi inn mot 2021 tatt noen grep for å gjøre arbeidet til Jens Petter enda spissere mot utviklingsløpet på jentesiden. Han skal være involvert i alle elitegruppene fra 13 år og opp til damelaget, nemlig 110 %, KEU 2 (regional J17) og KEU. Det vil være enda et ledd i å løfte utviklingsarbeidet til de jentene som er lengst fremme fra 13 år og eldre.

Jens Petter har også opparbeidet seg mye kompetanse fra Stabæk og bidrar med dette inn i klubbens planverk.

Hans KEA (Kvinner Elite A) kollega og ØHIL-sjappa manager Mikkel Mørch Sollie har følgende å si om sin bestevenn:

Jens er en hyggelig kollega. Han er en stor ressurs for klubben med alle de timene han legger ned med videoanalyse for A laget, men er også villig til å hjelpe andre når det trengs. 

ØHILs ekspert på dødballer er han også, uten å røpe hvordan de er, så kan man fort se at trekkene som Jens har klekket ut ofte fungerer.  Alt i alt er Jens en som passer godt inn i ØHIL både sosialt i trenergruppen og for spillerne på feltet som er så heldige å ha han som trener. Det ryktes om at det også er litt latent sinne å finne i topplokket hans.

LOOKALIKE: Jens Petter Berg eller Paul Walker 2009?

Vi er glade for å ha med JP videre i ØHIL Fotball!

#JensPetterBerg2021