ØHIL hei, ØHIL hei, ØHIL HEI HEI HEI!

Vedtak om at ØHIL Idrettspark Kunstis og kunstgress flyttes inn på prioritert plass på anleggsplanen!

Nå er lov for alle ØHIL medlemmer å sprette sportsdrikken. Alle som har bidratt i prosjektet så langt, kan gi seg en stor klapp på skulderen, men vi er ikke helt i mål enda. Først overbeviste vi klubben om at dette prosjektet var mulig å løfte. Når vi spurte nærmiljøet om de ville være med, svarte de med nesten 3 millioner kroner om at dette var et prosjekt det var verdt å støtte. Vi overbeviste Bærum Idrettsråd om at dette prosjektet var viktig for klubben vår. Når Rådmannen og hans stab gikk imot både idrettsråd, folket og idretten selv – OVERBEVISTE VI POLITIKERNE OM Å GI OSS SJANSEN! Dette gikk vår vei – gratulerer alle i ØHIL, alle skolebarn, alle skøyte og fotballspillere, alle naboer og hele nærmiljøet! Vi har fått vår mulighet til å realisere prosjektet – det er nå arbeidet begynner.

Møte i hovedutvalget for Miljø, Idrett og Kultur (MIK) vedtok i kveld at ØHIL Idrettspark kunstis og kunstgress flyttes inn på prioritert plass på anleggsplanen.

ØHIL møtte med en stor tropp, konstituert daglig leder Kirsten Vanberg, sykemeldt daglig leder Sverre Nordby, styreleder i hovedstyret Skule Ingeberg, bandyleder Eivind Thorne og Mikkel Mørch Sollie, dommerkoordinator og coach i fotballgruppen som i tillegg er aktiv i Bærum Unge Høyre.

Møte ble innledet av utvalgsleder Morten Skauge (Høyre) like etter kl 18, i salen var det svært godt oppmøte, rundt 35-40 personer fulgte det åpne møte blant politikerne i MIK utvalget. Det var kun to medlemmer av komiteen som ikke var tilstede, en av dem stilte med varamedlem. Totalt var det da 14 stemmer i møte, fordelt på Høyre (6), AP (3), Venstre (2), FrP (2), MdG (1).

Etter noe innledende prat kom det avgjørende forslaget fra Dag Egil Strømme (Høyre). Forslaget var å følge Bærum Idrettsråd sin innstilling, å flytte ØHIL Idrettspark prosjektet inn på prioritert liste. Samtidig oppfordret forslaget Rådmannen til å komme med en ny vurdering av prosjektet ved rulleringen av planen 2021/2022. Det ble i tillegg sagt at når dette prosjektet nå går videre og inn i en ny fase så er det å forvente at Bærum kommune bør bidra til finansiering på lik linje med hva som er gjort på andre kunstisbaner. Dette er gode nyheter!

Diskusjonen var interessant, særlig skal våre alle våre støttespillere merke seg Venstre sin representant som kommentert vårt prosjekt som å «gå baklengs inn i fremtiden», og at det var en «skepsis til en verden som endrer seg, der man må velge vekk aktiviteter som på grunn av klimaendringer ikke lar seg gjennomføre». Venstre mener altså at vi ikke lenger kan gå på ski, stå på alpint, gå på skøyter, eller spille ishockey! Miljøpartiet de Grønne støttet Venstre i denne saken.

Høyres sitt forslag ble vedtatt med kun 3 stemmer imot, 2 stemmer fra Venstre og 1 fra MdG. Husk at det er kommunevalg neste år!

Nå er det bare å brette opp ermene og jobbe for videre innsamling av penger, sponsorer og gaver. Vi må bygge nok egenkapital til at vi får finansiert prosjektet. Vi kommer tilbake med beregninger på hva vi mangler når oppdaterte tall er klare!

Du kan fortsatt kjøpe en andel her