Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

ØHIL kjemper om Toppserie-playoff i den siste hjemmekampen


Det er klart for årets siste hjemmekamp i årets grunnspill i 1. divisjon. ØHIL, Åsane og TIL2020 kniver om de to øverste plassene som gir play off til Toppserien. Førstkommende søndag er det Medkila som står på motsatt banehalvdel. Hovedtrener Kjølv Eidhammer har skrevet om den meget spennende situasjonen:

Tenk deg det at ØHIL Toppfotball som klubb/lag kjemper om topp 2-plassering i 1. divisjon også dette året. Det er fantastisk bra jobba! At vi på flere nettsteder også omtales som en av de store opprykksfavorittene er en ære. Vi må huske på at vi er en tropp unge spillere som er utviklet gjennom hardt arbeid over tid, og at vi har få spillere på banen med erfaring fra høyt nivå. At vi sportslig på fjerde sesongen klorer oss fast i toppen er en meget god prestasjon. Vi må også huske på at dette skjer i sterk konkurranse med klubber som har helt andre rammer i og rundt sin satsing. ØHIL fighter med klubber som har suverene toppfotballfasiliteter, heltidsansatte trenere, store støtteapparat og muligens også helt andre økonomiske rammer? Vi merker at det er noe i emning i kvinnefotballen gjennom spillerlogistikken der klubber i samme divisjon, og i divisjonen under faktisk tilbyr attraktive tilbud for noen av spillerne våre.

Reis opp for ØHILs damelag! #ViFyllerFerd #FordiDetErGoy #OHILULTRAS

Vi er stolte og ydmyke med tanke på at vi fortsatt henger med i toppen i 1 .divisjon med begrensede ressurser på personell og økonomi, men der mye av vår utvikling er basert på en god treningskultur med mye trening over tid. Det er stort for oss at at spillere som Malene og Karoline gjennom sine holdninger, prioriteringer, skolehverdag på NTG og hard jobbing på felt/treningsrom skal få lov til å representere Norge U18. I tillegg har vi keeperteamet vårt med Una, Pia og Vendela som regelmessig representerer U16/U17/U19, og vi har kanskje enda noen flere som banker på døra på U15/U18. Dette viser at vi har et godt miljø og en god hverdag for utvikling av lag og spillere, og at utviklingsfokuset fortsatt holder til å slåss for noe høsten 2022.

GLEDER SEG: Hovedtrener Kjølv Eidhammer (bildet) gleder seg til helgens meget viktige seriekamp mot Medkila. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

Søndag møter vi et Medkila som ikke har lykkes helt denne sesongen. Men, vi må huske at de blant annet har slått Åsane og Amazon i sine to siste hjemmekamper. Medkila spiller god og morsom fotball når de er gode, og de har noen enkeltspillere som holder godt nivå. Vi kommer fra en meget skuffende prestasjon mot Åsane, der vi ikke var i nærhetne av å få ut det vi er gode for. Åsane gjør det vanskelig for oss i kampen, men vi ser også at vi ikke presterer som vi kan. Sånn er fotballen, og dette viser igjen at vi fortsatt er et ungt og noe uferdig lag. Vi jobber for å lykkes med målene våre, men ting tar tid og vi må være tålmodige.

Denne uka valgte Kristin Gumaer å signere proffkontrakt med Hønefoss. Vi ønsker Kristin lykke til med studier og fotball. At noen forsvinner fra et godt miljø er alltid trist, men dette har ØHIL opplevd før og vi er så heldige at vi har spillere som er gode på tilpasning. Laget går foran og vi har spillere som raskt fyller tomrommene som etterlates. Vi kan melde at troppen er revansjesugen, og trenere og jentene er sultne på en god prestasjon mot Medkila.

ØHIL – Medkila
Søndag kl. 16:00
Ferd Arena Hosle
#ViFyllerFerd