ØHIL stiller lag i eliteserien!

Bandy A-laget satser fremover

Vi har bestemt oss – vi spiller bandy i eliteserien 2019/2020.

Etter mye grubling, diskusjoner, innspill, tanker og vurdering er beslutningen at vi følger regelverket og sportslig fairplay og stiller lag i serien vi er kvalifisert for. Vi har ikke lykkes med å signere de spillerne vi ønsket, enda. Allikevel er flertallet i spillergruppen enig om at å trekke laget og spille i 2.div er verre enn å spille i eliteserien.

Vi er en prestasjonsgruppe, mange av oss har spilt bandy sammen i 20-30 år og skal helt sikker spille i mange år til. Vi ønsker å bli bedre bandyspillere og trives med idrett. Det er åpenbart at vi etter neste sesong vil være bedre bandyspillere, og hatt en større sportslig utvikling etter en sesong i eliteserien versus 2.divisjon. Vår største styrke er relasjonene i gruppen, at vi er en godt sammensveiset gjeng, med like forutsetninger og et ønske om å bli bedre bandyspillere. I eliteserien er vi tidenes underdog. Vi skal nå samle oss om en plattform, forventning og målsetning med kommende sesong.

Det vil utvilsomt blir en resultatmessig tøff sesong, vi har ingen mulighet til å måle oss mot noen av topp 5-6 lagene i divisjonen. I bandyscores det mye mål, og det kommer vi til å få kjenne på. Vi kan derimot hente ut gode opplevelser utfra våre forutsetninger.

Det har vært viktig for spillergruppen å se dette i et større og lengre perspektiv. ØHIL bandy har liten erfaring med elitesatsing, dette blir et år for å lære. Hva kreves, hva må til, hvordan gjør man det. At ØHIL som en stor bandy klubb og med mye bandyhistorie ikke skal være i den øverste divisjonen er nesten for dumt. Spillergruppen er forpliktet til å stille som prøvekaniner, forbilder, rollemodeller for å skape kultur i egen klubb. Vi skal fortsette å utvikle egne spillere som blir gode bandyspillere. Da kan vi ikke trekke laget og starte på nederste nivå. Det er mot all idrettslig, vinner og konkurransekultur.

Vi jobber nå videre med å få på plass et støtteapparat, økonomi og istid til trening og kamper. Kanskje vil det også løse ut interesse hos spillerne som sitter på gjerdet, vi har nå har bestemt oss!

Dette blir svært utfordrende og mye må på plass. Det blir også veldig spennende. For mange, en opplevelse på høyeste nivå mot «slutten» av karrièren. For noen, et første møte og mulighet til å vise seg fram blant landets beste. Sammen en mulighet til å sette ØHIL på kartet som en klubb i vekst, med sportslige ambisjoner og spillere som bidrar for fremtiden.