ØHIL til Toppserien i 2018 (?) – Brikkene faller på plass


Hovedtrener Eirik Tord Jensen fortsetter dugnads-innsatsen for ØHIL fotball, og går på en ny sesong med krum nakke. Vi er imponerte og stolte over at en slik trener-ressurs, med bosted i Drøbak og arbeidsplass i Kongsberg får til dette i sin fritid. Trolig er det noe med ØHIL-modellen som appellerer for at fritiden prioriteres på DNB arena Hosle. Blant utallige frivillige som gir av sin tid for klubben er han i så måte en «signal-spiller» på ØHIL-laget, der ambisjonen er å få en enorm klubb til å gå rundt, med et sterkt fokus på å holde kostnader nede.

Også lagkaptein Agnethe Brandsegg Klepp har etter en 12-sekunders diskusjon på hjemmebane gjort det klart at hun går på en ny sesong i Toppfotballen. Etter å spilt i ØHIL i hele karrieren er det et stort mål å bidra til at klubben tar det siste steget i seriesystemet. Hun er av den typen spillere vi er svært stolte av, og som skal være vårt varemerke i kvinnefotballen; spillere som i egen klubb utvikles til vårt eget A-lag.

Eirik og resten av trener-teamet har etter sesongen gjennomført spillersamtaler med alle spillerne i 2017-troppen, og signalene er positive i forhold til at de aller fleste er med i den videre satsningen vår. Det vil i tillegg komme spillere utenfra på prøvespill og helt sikkert noen nye tilskudd når oppkjøringen til sesongen 2018 starter opp.

Ny modell i 2018

De siste sesongene har vi hatt en stor A-stall, med mer enn 30 spillere. Disse har dekket serielagene i 1. og 2. divisjon. Dette endres i 2018. Elite-satsningen deles opp i 2, med en smalere A-stall som primært skal dekke 1. divisjonskampene og en utviklingsgruppe som skal dekke 2. divisjon og J19 1. divisjon. Skjematisk ser organiseringen slik ut:

Modellen bygger på ØHILs strategi om å ha et godt tilpasset tilbud til alle, uansett ferdighets- og ambisjonsnivå.

Pause og julemarked

Etter siste seriekamp 4. november, med en påfølgende uke med testing har nå spillerne treningsfri fram til 27. november. Men de ligger ikke på latsiden… Ferietiden brukes til planlegging og gjennomføring av ØHILs tradisjonsrike julemarked og vintersportsmarked som arrangeres lørdag og søndag (25. og 26. november). Vi håper på mye besøk, og god stemning!