Oppsummering første del av sesongen ØHIL Bandy A-lag

A-laget er halvspilt i sin sesong og ligger nå på 2.plass

Bandyåret 2017 nærmer seg slutten og A-laget er halvspilt i sin sesong. Syv kamper er gjennomført og her følger en liten oppsummering av første halvdel.

7 kamper, 4 seire, 2 uavgjort og 1 tap er fasit etter første halv del. På samme tid i fjor stod vi med 5 seier og 2 tap. Denne sesongen består 1.divisjon kun av «rene» lag, ingen 2.lag er med i serien, det er direkte opprykk til eliteserien for vinner av divisjonen og andre plass spiller kvalik. Sarpsborg rykket ned fra eliteserien i fjor og er stor favoritt med uttalt ambisjon om å rykke rett opp igjen. Det er derfor stor spenning mellom lagene i 1.divisjon og nivået blir stadig bedre.

Sesongen så langt har vært variabel. Vi har scoret 38 mål og sluppet inn 19 (+19), på samme tid i fjor hadde vi scoret 46 og sluppet inn 32 (+14). Tapet mot Strømsgodset var et skikkelig arbeidsuhell. Det skulle vært en seier. I begge kampene som endte uavgjort ledet vi men fikk baklengs i siste spilleminutt. Vi har tidvis slitt litt med å finne rytmen, presisjonen og flyt i spillet vårt. Samtidig har vi tidsvis vært veldig god i vår defensiv. Det løsnet mer og mer utover i sesongen, i siste kamp mot Frigg fikk vi rom og plass til å spille vakkert pasningspill. Dette bygger vi videre på i siste halvdel. Uavgjort mot serieleder Sarpsborg var også et stort høydepunkt. Sarpsborg scoret utligningsmålet 2 minutter på overtid, og vi hadde et godt grep om den kampen. Det blir mange spennende retur oppgjør på nyåret!

Troppen

Vi har en bred og solid tropp, med mye erfaring, samtidig som flere juniorspillere virkelig setter sitt preg på a-laget. Totalt er vi 22 mann i troppen. Snitt alder i laget er 28 år, hvor av 5 spillere er mellom 36-41år. Her bor det masse erfaring og fortsatt meget gode kvaliteter. Vi har med 5 juniorspillere i troppen i alderen 17-18år og 11 spillere i alderen 22-32. Et godt sammensatt lag, hvor både yngre og eldre jobber godt sammen og utfyller hverandre. 

Statistikk så langt

Det er utrolig gøy og veldig imponerende at klubbens største talent, første års juniorspiller Endre Tveiten er toppscorer på A-laget etter halvspilt sesong!

Målet for sesongen

  • Topp 2 plassering i 1 divisjon
  • Beholde den gode gjengen og humøret i laget
  • Fortsette å trene hardt og utvikle spillet videre
  • Spille minimum 1 hjemmekamp på Hoslebanen
  • Inkludere yngre spiller både på treninger og i kamper

 

Hvordan skal vi nå målet?

Vi må forbedre spillet vårt i siste halvdel for å sikre oss 2 plass. Vi må være mer presise, mer nøyaktige og mer spillende. Motsatt bevegelser i nærheten av hverandre. Vi må være gjerrige når vi kjører angrep og hurtige tilbake i formasjon. Vi skal fortsette å inkludere juniorspillere og la dem vokse inn i troppen. Vi skal møte opp på trening, med vilje, innsats og godt humør.

Lørdag 6 januar planlegger vi kamp på Hoslebanen mot Snarøya.

Hvorfor ikke satse på eliteserien?

Denne troppen og dette laget kunne dratt ØHIL Bandy opp i eliteserien. Med et par ekstra treningsøkter og litt målrettet fokus er dette fullt mulig. Utfordringene er allikevel mange:

  • Den mest åpenbare er istid. Bærum Idrettspark stappfull og hvis vi skulle hatt 2-3 istreninger pluss eliteseriekamper hadde det gått utover yngre lag i ØHIL, Hauger og Haslum. Det er rett og slett ikke nok tilgjengelig is.
  • Økonomi er en annen faktor. Det er koster mer penger å spille i eliteserien og dette er midler som må skaffes
  • Støtte i klubb og apparat rundt laget er den siste og kanskje mest avgjørende. Hvis ØHIL Bandy skal opp i eliteserien så må det være et ønsket og mål fra hele gruppen. Det vil ikke være dagens lag som kommer til å prege eliteserien, men fremtidens talenter i ØHIL. Vi er avhengig av at bandygruppen ønsker dette og at det finnes frivillige som kan stille opp rundt laget.
  • Spillertropp er også en viktig faktor mot en eliteseriesatsing. Mange av dagens spillere har flere sesonger i eliteserien bak seg, og en ny satsing som småbarnsforeldre og alder rundt 40 er ikke like aktuelt, det betyr at laget ville vært avhengig av flere utskiftninger og forsterkninger for å klare en eller flere sesonger i eliteserien.

Vi jobber for å holde ØHIL i toppen av 1.divisjon så lenge som mulig, men håper og ønsker at det kommer opp yngre talenter og ivrige foreldre som vil dra bandyen i ØHIL et hakk videre!