Refleksjoner fra Kjølv

ØHILs damelag har vist en fantastisk treningskultur og unikt samhold i Korona-perioden. Hovedtrener Kjølv Eidhammer har skrevet en flott artikkel om situasjonen.
NB: Spillerne ble samlet i én felles gruppe kun til bildet. Ellers jobber de i mindre grupper.

Oppkjøringen til sesongen 2020 for ØHILs 1.div-lag var godt i gang. 2020 skulle være en sesong der vi skulle utvikle oss ytterligere med utgangspunkt i en god 2019-sesong. Ny trener, litt endring av spillestil og en ganske så ny tropp gjennomførte en god sesong i 2019 med ØHILs beste tabellposisjon i 1.divisjon noensinne.

En litt «unødvendig» 3.plass var sluttresultatet, men når alt kommer til alt så får en vel som fortjent etter 22 kamper.

Vi må ta med at vi i 2019 utviklet et meget godt samhold, en god garderobekultur, en meget god treningskultur gjennom god dialog og gode treninger. Laget fikk en fin sportslig utvikling og flere spillere viste fin progresjon gjennom sesongen.

I inngangen til 2020 ønsket de aller fleste å bli med videre på reisen, men vi fikk også inn noen nye fjes som ønsket å bidra godt i treningsgruppa vår. 23 spillere var klare for å gyve løs for å utvikle klubb, lag og seg selv, men vi må også nevne tre amerika-spillere og gode hospitanter fra klubbens 2.div-gjeng (KEU) som gode bidragsytere i gruppa og på feltet. En god vinter der alle spillerne la ned tidenes fysiske grunnlag skulle skape en god plattform for 2020. Utviklingen vi opplevde som lag i 2019 satte et positivt preg på kvaliteten allerede i november/desember. Det var tydelig at vi hadde et annet grunnlag. Flere gode treningskamper (6 seire og 2 tap) der vi fikk matchet 17-19 spillere ble gjennomført, og vi opplevde at vi fortsatt viste fin progresjon på flere områder. Vi varierte spillet mer, vi kunne variere med ulike spillertyper, orket mer, var bedre i presspillet og viste tydelig forbedring med ball. I tillegg fikk vi en god sportslig og sosial opplevelse med treningsleir i Tyrkia.

Men, plutselig dukket koronaviruset opp. 12.mars ble treningene stengt ned. Over natta var vi ikke samlet lenger. Mange regler, karantener, isolasjon, hjemmeskole med mer ble en del av hverdagen. Det å ikke få lov til å trene sammen er krise for lagspillere.

Det er i slike perioder du får testet kulturen, og vi må vel si at ØHIL-kulturen bestod testen med glans. I perioden vi ikke fikk trene hadde vi tett dialog med hele troppen. Det ble gjennomført møter med lagdelene på Skype, felles quiz, kahoot og diverse mentale oppgaver ble utført. Pulsklokkene gikk varme og antall meter som ble lagt ned i mars skal bli krevende å følge opp, men nå er lista lagt for videre arbeid med fysisk trening.

Tett kontakt, godt samhold og en meget jevn tropp med god konkurranse, bidro til en utrolig egentreningslyst, mye humør og god motivasjonen.

1.april fikk vi melding om at vi kunne trene i små grupper igjen. Etter den meldingen klarte vi å samle troppen i stor grad, og nå ønsket vi ikke å se oss tilbake. Klubben la raskt godt til rette for treninger. Trening i 5-er grupper med variert innhold supplert med tøff fysisk trening og mye humør har gjort at ØHIL-damene har hatt et samlende holdepunkt i hverdagen som har gitt mye når skole/jobb med mer har vært stengt.

Det er imponerende å se at vi ikke bærer preg av denne vanskelige perioden. Mange i troppen har deltatt på mange fellestreninger (4 økter + morgenøkt fredag) i tillegg til nesten daglige egentreningsøkter. Spillere med opprinnelig tilhørighet rundt om i landet har hatt gode individuelle tilpasninger. Disse tilpasningene har gjort at spillerne har opparbeidet ny energi sammen med familie/venner i tillegg til den de får sammen med lagvenninnene i disse dager.

Nå har gruppestørrelsen på trening endret seg til 20 spillere i en gruppe. I tillegg er det noen færre tiltak å forholde seg til. Vi tar med oss den gode terpingen gjennomført i 5-er grupper inn i et større bilde og jobber videre med vår utvikling.

Vi ser framover og gleder oss til å få spille med fysisk kontakt igjen. Vi er godt forberedt på alle scenarier som måtte komme. Skal bli godt å møte gode rivaler til konkurranse igjen.

Vi krysser fingrene for at smittetallene fortsetter å synke, slik at færre får oppleve at viruset slår til.

En hilsen fra en opplagt, motivert og samlet gjeng i ØHIL KEA.

#fordidetergøy