Reisebrev fra Antalya, Tyrkia


ØHILs 1. divisjonslag på treningsleir

I vinterferien, fra søndag 17. til 24 februar, var KEA på treningsleir i Antalya, Tyrkia. Vi landet halv syv tyrkisk tid, og hastet av gårde til Aska Lara hotell. Et flott hotell med fine rom, god mat, fint basseng og et helt ok styrkerom. 

Mandag, tirsdag og onsdag hadde vi to treninger for dag. Det var en gira og spent gjeng som stilte opp på mandagens første økt, hvor vi endelig fikk byttet ut superundertøy, og luer med shorts og solkrem (ikke alle husket solkrem da, eller hva Kathrine og Synne?)

På mandag ble vi kjent med underlaget og fikk lørdagens kamp mot HBK, samt reisen, ut av kroppen. Om vi gikk for hardt ut, vites ikke, men vi måtte gjøre litt om på treningsopplegget i frykt for overbelastning og skader. Vi fikk likevel to gode økter både tirsdag og onsdag, men med litt lavere intensitet og belastning enn først planlagt. 

Matching mot ungarsk «Toppserie»-lag med erfaring fra Champions League

Onsdagen ble blant annet brukt som kampforberedende til torsdagens kamp mot det ungarske topplaget, MTK Hungaria. Torsdagens kamp var en ypperlig anledning til å få testet ut det vi hadde jobbet med hele uken. Vi møtte et godt fotballag, som la til rette for en tøff kamp. Vi var spesielt fornøyd med den defensive organiseringen, men mangler litt på presisjonen i det offensive spillet. Forresten, shoutout til den tyrkiske dommeren som presterte å dømme straffespark utenfor 16-meteren. Skulle gått til specsavers? Uansett så løfter vi oss etter en mindre god kamp mot Hønefoss, og får en bra gjennomkjøring. Fremover skal vi fokusere på det offensive spillet, relasjoner og terpe på detaljer i siste tredjedel. 

Fredag gikk med til en restitusjonsøkt, og en litt hardere økt på formiddagen. Den første økten på lørdag forsvant i regnet, men vi fikk kjørt en felles styrkeøkt inne på et klamt videorom (til serbernes fortvilelse). Etterpå hadde vi videoanalyse av torsdagens kamp, der vi fikk se tydelige bilder på hva vi gjorde bra, og hva som kan forbedres. Lørdagens formiddagsøkt, var kanskje oppholdet beste økt, hvor det var trøkk og intensitet. På søndag var det flere som trente styrke og/eller løp, mens andre tok seg en gåtur til stranden før vi skulle reise hjem. 

Perfekt anledning til å bli bedre kjent

Treningsleiren var en perfekt anledning for å bli enda bedre kjent med hverandre. Gjennom å være sammen på andre arenaer enn bare fotballbanen, ser man nye sider av hverandre (For eksempel er Vero norsk og har to søsken, og Kathrine er høyrehendt og liker BÅDE katter og hunder. Vi er ikke spesielt gode på å komme med fun facts om oss selv).. 

Turkish Open 2019

Gjennom oppholdet har vi hatt det mye gøy sammen. Vi har blant annet hatt flere ligretto-kvelder, underholdningskveld og samlinger på fellesrommet. Trenerteamet arrangerte en konkurranse kalt Turkish Open, hvor vi fikk ulike utfordringer hver dag, når som helst og hvor som helst. Det er ikke alltid like kult å måtte forklare hvorfor du har 36 plagg slengt rundt omkring, når trenerne kommer på rominspeksjon, eller hva Mari? Det er ikke til å stikke under stol at denne gjengen har et enormt konkurranseinstinkt, og det kan ikke alltid vært like lett å være dommer. Det fikk nok Jens Petter kjenne på både under mattekonkurransen, og fotballtennisen (det var hett!). Vi måtte ellers gjennom friidrettskonkurranser, stresstester, kreativitetstester og flere presisjonsøvelser. Vi ble delt inn i fem lag hvor litt av formålet var å bli bedre kjent med gruppen. Det var jevnt, men det var til slutt Karianne, Synne, Mari og Henriette (aka Fart Ladys) som stakk av med seieren. De fikk imidlertid ingen anerkjennelse fordi resten var sure fordi de ikke vant selv. 

Alt i alt har vi hatt et strålende opphold, hvor vi har nytt godt av å få være fotballproffer i en uke. Vi vil takke klubben for støtten og de positive meldingene vi får, og for at de er villige til å satse på denne herlige gjengen med fantastisk gode fotballspillere! Vi skal gjøre alt for å oppnå målene vi har satt! Vi vil også rette en stor takk til Absolutt Sportsreiser som bidro til å gjøre oppholdet perfekt. Til slutt vil vi takke trenerteamet for all tiden de bruker på planlegging og tilrettelegging for at vi skal bli bedre hver dag. 

Vennlig hilsen Karianne og Anna, på vegne av KEA.