Reisebrev fra Tyrkia


Hovedtrener på damelaget, Kjølv Eidhammer, har sendt oss et reisebrev fra treningsleiren deres. Laget er på vei hjem i dag, tirsdag, etter en uke med trening og kamp i varmere strøk. Her følger reisebrevet:

Reisebrev ØHIL Toppfotball – Tyrkia 2022

22.02.22-01.03.22

Tirsdag 22.02 reiste damelaget til Tyrkia for å gjennomføre en etterlengtet treningsleir. Spillerne har trent mye og hardt gjennom vinteren og har gledet seg mye til en uke på treningsleir. Målet med uka har vært å sy sammen troppen og det offensive spillet inn mot 2022. Det er gull verdt at vi fikk med oss alle spillerne på turen. Det har vært viktig med tanke på kulturbyggingen. Troppen som er på treningsleir i 2022 er noe fornyet og vi har med oss 9 nye spillere på leir. En uke samlet er viktig for å bli godt kjent med flokken som skal utvikle seg sammen i 2022.

Før avreise var det godt med spenning knyttet til smitterestriksjoner og tilpasninger for innreise til Tyrkia. Dette gikk smertefritt og reisen gikk som en drøm. Hotellet vi ankom svarte godt til forventningene og fotballbanene var også av slik kvalitet at vi har fått øvd godt på feltet. Det er et stramt program på tur, men vi har klart å mikse god sosialisering med godt fotballfaglig innhold.

De største kontrastene denne uka har vi opplevd gjennom den grufulle krigen i Ukraina. Det har vært surrealistisk for oss som gruppe å få nyheter hjemmefra om krigen samtidig som vi har delt hotell med russiske og ukrainske spillere. Stemningen på hotellet har vært vanskelig å forholde seg til. Spillere fra begge land har vært i kontinuerlig kontakt med sine hjemland, og vår opplevelse er at dette har vært en uønsket konflikt for fotballspillerne fra begge disse landene. Det er en krevende men nyttig læring å se at politikk kan prege mennesker på denne måten. Vi ser nå at vi er heldige som bor i et demokratisk samfunn som Norge.

Fredag 25.02 spilte vi treningskamp mot Krasnodar fra Russland. Vi valgte å spille kampen da troppen så på jentene fra Krasnodar som medmennesker og fotballkollegaer. Det å ikke spille kampen med begrunnelsen at de var fra Russland så vi som diskriminerende. Denne krigen opplever vi som initiert av styresmaktene i Russland, og ikke folket i landet. Vi så da ingen grunn til å boikotte Krasnodars unge damelag. Vi ønsker å si at ØHILs damer tar stor avstand fra handlingene som er iverksatt mot Ukraina. Vi håper konflikten lar seg løse og at Europa igjen kan leve i fredelige omstendigheter.

Kampen ble en god opplevelse sportslig, der vi har full kontroll på det russiske laget og vinner komfortabelt 3-0.

Vi har fått spleiset sammen troppen på en god måte denne uka. Vi gleder oss til sluttspurten i oppkjøringen der vi skal møte Røa 12.03 før serien smeller i gang lørdag 19.03 mot Kil/Hemne på Ferd Arena Hosle. Vi satser på at et offensivt og utviklingsorientert ØHIL vil sette sitt preg på 1.divisjon også i 2022.

MOT – SAMHOLD – TÅLMODIGHET